AllesOverCrypto: De Crypto Masterclass Review

Gepubliceerd door Sarah op

Als je wilt beginnen met het traden in de wereld van cryptocurrency vraag je je vast af of een cursus noodzakelijk is. Derek Westra en Patrick Suiker hebben daarom een speciale online Crypto Masterclass cursus ontwikkeld.

Deze cursus bestaat sins 2017 en de mannen van Alles Over Crypto zijn continu bezig om de cursus verder te ontwikkelen. Hierdoor komen er regelmatig nieuwe modules online.

In deze review vertel ik jou mijn ervaringen met deze Crypto Masterclass.

Is het wel je geld waard? Of is deze cursus een oplichting?

Wil je al direct aan de slag met de gratis online Bitcoin training? Klik op de knop hieronder en ga direct aan de slag met de gratis online Bitcoin training!

Wat is de Crypto Masterclass?

Je hebt er vast wel eens van gehoord; Bitcoin. Deze online valuta heeft al vele investeerders stinkend rijk gemaakt, en anderen straatarm. Op internet staat het daarom ook vol met ervaringen van mensen op het gebied van investeren in Bitcoin. Zowel positieve als negatieve ervaringen.

Ondanks de Bitcoincrash in 2018 begint Bitcoin nu weer langzaam het vertrouwen van de mensen terug te winnen. Google maar eens naar de huidige koers van Bitcoin. Er zijn ontzettend veel pieken en dalen, maar sinds medio 2019 begint de koers weer langzaam omhoog te kruipen.

De Crypto Masterclass van AllesOverCrypto leert je de basis en zo veel meer op het gebied van Crypto. Dit houdt in dat ze niet alleen ingaan op Bitcoin, maar ook hun kennis delen van andere cryptocurrency’s.

Ze zullen je niet alleen helpen om de koers te kunnen ‘lezen’, maar ook leren ze je omgaan met emoties, leren ze je hoe en waar je kan traden en hoe jij winst kan maken door het investeren in Crypto.

Ik heb de Crypto Masterclass gevolgd en zal hier mijn eerlijke review delen!

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit twee introductiemodules, zes leermodules, een bonusmodule en het eindexamen.

Als je hebt besloten om je aan te melden voor deze cursus, ontvang jij direct een mail om naar de Crypto Masterclass te gaan.

Na het registratieproces krijg je de inhoud te zien, zoals deze op de afbeelding links wordt afgebeeld. Er wordt aangeraden om met de bovenste lessen te beginnen en zo naar beneden te werken. Op deze manier zal de lesstof op logische wijze verteld worden en is het makkelijker om te volgen.

Crypto is over het algemeen een lastig onderwerp. De heren van AllesOverCrypto hebben de lesstof een logische volgorde behandeld en daarom is het echt van belang om ook alle modules af te gaan.

De Crypto Masterclass bestaat niet alleen uit instructievideo’s, maar bevat ook teksten, 6 e-boeken, het Crypto Portfolio en de community The Zone.

Na elk onderwerp krijg je een tussentijdse toets. Op alle toetsen dient er een resultaat van minimaal 70% te worden behaald. Enkel bij de module over Crypto beveiligen dient er een score van 100% behaald te worden.

Tevens dient het eindexamen te worden afgerond met een minimale score van 80%.

Introductie: Welkom bij de Crypto Masterclass!

In dit onderdeel leer je eerst de docenten Derek Westra en Patrick Suiker kennen.

Derek Westra heeft zijn master behaald in Gedragseconomie en Speltheorie. Hij is daarom ook meer gespecialiseerd binnen de psychologie achter de economie.

Patrick Suiker heeft zijn master Entrepeneurship behaald. Hij is door middel van de online valuta Litecoin in de cryptowereld terechtgekomen.

Tijdens dit onderdeel heb je ook de kans om alle e-boeken, inclusief het Crypto Portfolio, te downloaden. Tevens vind je hier de link nar de veelgestelde vragen en naar de community The Zone.

Introductie: Inleiding

Na een korte introductiepagina, heb je direct de mogelijkheid om de begrippenlijst door te lezen. Dit raad ik je echt aan, aangezien er in de cursus vaak woorden aan bod komen die je in het dagelijks leven niet gebruikt.

Ondanks dat je niet alle begrippen zal onthouden, is het toch prettig om alvast alle begrippen een keer te hebben gezien. En weet je later in de cursus niet meer wat een woord betekend? Dan zoek je het gewoon op in de begrippenlijst! Deze kan je ook downloaden, zodat je niet heel de tijd terug hoeft te gaan naar deze pagina.

Na de begippenlijst krijg je alvast wat algemene informatie. Je krijgt onder andere uitleg over de ontwikkeling van geld, over Bitcoin in het algemeen en uitleg over de Blockchain.  

Het onderwerp Blockchain kan voor beginners als een lastig onderwerp worden ervaren. Het is daarom erg prettig dat de stof niet alleen aan de hand van de theorie wordt uitgelegd, maar ook aan de hand van een voorbeeld.

Tijdens dit onderdeel van de cursus krijg je ook alvast informatie over welke verschillende cryptocurrency’s er bestaan.

Na elk onderdeel krijg je een test. Tijdens deze tests dient er een score van minimaal 70% te worden behaald. Indien jij goed hebt opgelet, zal je de test makkelijk halen. Echter zijn er enkele vragen die je nog niet kan beantwoorden, maar die wel in latere modules aan bod komen. Dit is natuurlijk niet ideaal, maar je kan het ook positief bekijken. Zo heb je namelijk al kennis over een bepaald onderwerp zonder er les over te hebben gehad.

Module 1: Crypto kopen

Aan het begin van deze module dien je je eerst verplicht aan te melden op twee verschillende crypto exchanges. Je hebt tevens ook de mogelijkheid om je bij meerdere exchanges aan te melden.

De verpichte exchanges die worden behandeld:

 • Bitvavo
 • Binance

De optionele exchanges die worden behandeld:

 • IDEX
 • BitMEX
 • Litebit
 • TradeOgre

Het is wel fijn dat de heren alles uitleggen aan de hand van deze exchanges. Omdat jij je al hebt aangemeld, kan je daarom ook direct aan de slag en weet je precies hoe deze websites werken.

Het is dus niet verplicht om je op alle exchanges aan te melden, maar ik raad dit zeker aan. De reden hiervoor is dat je wel lessen krijgt (en dus ook een tussentijdse toets!) over deze platformen.

De fout die ik hierin had gemaakt was dus dat ik me niet van tevoren had aangemeld bij alle exchanges. Ik raad je dus zeker aan om niet dezelfde fout te maken en direct bij alle exchanges aan te melden.

Je krijgt na het voltooien van de tussentijdse toets de mogelijkheid om een e-boek te lezen en het Crypto portfolio te lezen.

Ten slotte krijg je bij deze module les over hoe je een ‘scamcoin’ herkent en welke coins er bekend staan als een ‘scamcoin’. Deze kan je dus vermijden.

Module 2: Crypto beveiligen

Cryptocurrency’s zijn niet afhankelijk van een bank. Dit houdt ook in dat er geen banken zijn om jouw geld te beveiligen. Dit dien je dus zelf te doen.

Je leert alles over de volgende beveiligingsmogelijkheden:

 • Paper wallet
 • Hardware Wallet
 • Software Wallet
 • Tweestapsverificatie

Alles Over Crypto vindt dit daarom ook zo een belangrijk onderdeel, dat je een 100% score dient te halen op de tussentijdse toets.

Je krijgt hier zeker de juiste informatie en een stap voor stap uitleg over het beveiligen van jouw crypto.

Module 3: Winsten uitbetalen

Cryptocurrency’s kun je laten uitbetalen in Euro’s. Hiervoor dien je ook een aantal stappen te volgen. In deze module leggen de heren dit stap voor stap uit.

Je leer hoe je je winsten uitbetaald op de volgende platforms:

 • Bitvavo
 • Bitonic
 • Kraken

Je hebt in deze module ook de mogelijkheid om een e-boek te lezen over belasting en Bitcoin. Dit is ook een zeer interessant onderwerp en is zeker een goede bijdrage aan de cursus.

Module 4: Initial Coin Offerings (ICO’s)

Inital Coin Offering is wanneer er een nieuwe munt op de markt komt en je kan investeren in deze nieuwe munt. Dit is vergelijkbaar met een croudfunding.

Tevens krijg je ook les over Security Token Offerings (STO’s)

Een belangrijk onderwerp tijdens deze module is dan ook ‘scamcoins’, aangezien ICO’s een populair middel zijn voor eigenaars van deze ‘scamcoins’.

Module 5: Crypto trading

 Aan het begin van deze module dien je je eerst weer aan te melden op verschillende websites. Deze tradingwebsites worden ook gebruikt tijdens de uitleg over crypto trading.

Hier krijg je ook weer de mogelijkheid om verschillende e-boeken te lezen.

Tijdens dit onderdeel had ik het idee om echt te beginnen aan het onderwerp waar ik naar uitkeek; de koers.

Je leert hier over hoe emoties de koers kunnen beïnvloeden en je leert te reageren op de status van de koers.

Module 6: The Winning Mindset

Deze module is wat de cursus van Alles Over Crypto onderscheidt van andere cursussen. Je merkt dat de heren dit onderwerp ook als enorm belangrijk beschouwen.

De module bestaat daarom ook uit een lange lijst video’s. Ik had zelf alleen maar de instelling om te leren over het technische deel van crypto en ik had eigenlijk geen zin in een ‘zweverige’ module.

Ik ben hier echter op teruggekomen.

Deze module is zo ontzettend belangrijk om succesvol te worden binnen de cryptowereld.

Je wordt eigenlijk gehersenspoeld door de jongens en krijgt een compleet andere visie op verschillende onderwerpen van de cryptowereld na deze module.

Je hebt bijvoorbeeld eerder deze cursus al geleerd over hoe emoties de crypto koers kunnen beïnvloeden. Echter weet je na deze module ook hoe jij je tegen deze emoties kan bewapenen en hoe je gebruik maakt van andermans emoties tijdens het traden.

Je krijgt niet alleen de theorie tijdens deze module, maar ook voldoende opdrachten waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Je leert jezelf op een ander niveau kennen en je leert ook om kritisch te zijn naar jezelf.

Tevens krijg je ook de juiste tips om een goede motivatie te houden. Op deze manier krijg je de juiste ‘tools’, zodat je niet gaat opgeven in de toekomst.

Bonuslessen! Geavanceerd

Dit onderdeel van de cursus wordt ook nog bijgewerkt. Op dit moment staat er 1 video over Bitcoin shorten en Leverage online. Hier krijg je ook weer een tussentijdse toets over.

Dit onderdeel van de cursus zal dus in de toekomst ook nog worden uitgebreidt.

Eindexamen

Tijdens het eindexamen komen er verschillende onderdelen terug. Het examen bestaat uit 60 vragen, waarvan er een minimale score van 80% behaald dient te worden.

Het is erg prettig dat je de tussentijdse toetsen hebt gehad. Op deze manier weet je zeker dat je de onderwerpen beheerst en ga je met een goed gevoel het eindexamen in.

Als je het examen hebt gehaald, heb je ook de mogelijkheid om je certificaat de downloaden.

Crypto Masterclass Conclusie

De crypto Masterclass is uniek wat betreft cursussen over de cryptowereld. Met name module 6 is hetgeen van deze cursus onderscheidt van andere cursussen.

Niet alleen krijg je toegang tot de video’s, maar heb je ook de mogelijkheid om de e-boeken te downloaden en krijg je toegang tot de community. Als je na of tijdens de cursus toch nog vragen hebt, kan je deze dus ook altijd stellen in de community. Hier kunnen niet alleen de medestudenten je helpen met jouw vraag, maar hier zijn de docenten ook op actief.

De tussentijdse toetsen zijn erg prettig om te hebben gehaald. Zo zie je direct welke onderdelen je wel en niet beheerst. Het minpunt is wel dat er sommige vragen zijn die je moet gokken, aangezien de lesstof hiervoor pas in latere modules wordt behandeld.

Naar mijn mening is de Crypto Masterclass zeker geen oplichting. Het is een erg goede cursus voor zowel beginners, als mensen die al ervaring hebben binnen de cryptowereld en wat extra kennis op willen doen.

Ik raad je deze cursus dus zeker aan!

Cryptocurrency

Ik raad je zeker aan om direct aan de slag te gaan met deze cursus. Klik op de link hieronder en ga direct naar de GRATIS online Bitcoin training.

Categorieën: Reviews

Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar