Beginnen met e-commerce: hoe zet je een succesvolle Bol.com webshop op?

Gepubliceerd door Sarah op

Een goede webshop starten lijkt lastig. Een eigen website bouwen, onderhouden en de producten leveren.

Dit is echter waar Bol.com goed van pas komt. Je hoeft je namelijk niet bezig te houden met een website, zoekmachineoptimalisatie of reclame.

Maar hoe begin je met een Bol.com webshop op te zetten?

Zet eerst alles op papier

Eén van mijn belangrijkste tips is om al jouw plannen op papier te zetten. Als jij een goed plan hebt en precies weet wat je moet doen, dan gaat alles een stuk sneller en is alles overzichtelijker.

Zet bijvoorbeeld op papier wat de naam van jouw bedrijf wordt.

Let er wel op dat Bol.com altijd de naam van het verkopende bedrijf laat zien!

Zorg dus dat het een professionele naam is die kort maar krachtig jouw bedrijf beschrijft.

Een retourbeleid en klantenservice

Bol.com is enorm gehamerd op een goed retourbeleid en klantenservice. Heb jij dit niet allemaal onder controle? Dan kan Bol.com jouw bedrijf op een gegeven moment gaan weigeren.

Zet dus alles op papier. Mijn tip is dan ook om op Bol.com te kijken naar jouw concurrenten en kijken hoe zij alles hebben geregeld. Zeker als je net bent begonnen met e-commerce is het enorm handig om eerst even te spieken bij de concurrenten.

Voorraad en budget

Bedenk goed hoeveel jij wilt besteden om jouw bedrijf op te starten. Denk aan alle verplichte kosten:

 • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
 • Voorraad inkopen

Maar denk ook aan alle niet-verplichte kosten:

 • Een printer voor alle pakbonnen
 • Papier voor de printer
 • Een aparte website?

Er zijn nog veel meer niet-verplichte kosten te bedenken. Zet alles op papier. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!

Een voorbeeld van een succesvolle Bol.com verkoper.

Wat ga jij verkopen?

Bol.com biedt verschillende categorieën aan. Dit zijn de volgende categorieën:

 • Boeken
 • Muziek, film en games
 • Computer en elektronica
 • Speelgoed en hobby
 • Baby en kind
 • Mooi en gezondheid
 • Kleding, schoenen en accessoires
 • Sport, outdoor en reizen
 • Kantoor en school
 • Dranken en delicatessen
 • Wonen, koken en huishouden
 • Dier, tuin en klussen
 • Auto en motor

Bekijk van tevoren de mogelijkheden en bekijk wat jij gaat verkopen. Bedenk ook alvast wat een goede prijs is om het product voor aan te bieden.

De eisen die Bol.com aan jou stelt

Je dient minimaal 10 weken geregistreerd te staan bij de Kamer van Koophandel.

Verder dien je via een jouw persoonlijke account een verkoopaccount aan te maken. Zorg dus eerst dat je een klantaccount hebt. Hierna kun je voor de optie ‘verkopen’ een verkoopaccount aanmaken als je op jouw profielfoto klikt.

Voer hier vervolgens de gegevens van jouw bedrijf in.

Bol.com stuurt een verificatiebrief per post naar het adres waar jouw bedrijf op geregistreerd staat. Deze code dien je in te vullen bij jouw account. Pas vanaf nu is jouw bedrijf echt geregistreerd bij Bol.com.

Je bedrijf echt op gaan starten!

Ik had hiervoor al beschreven dat je minimaal 10 weken geregistreerd dient te staan bij de Kamer van Koophandel voordat jij wordt toegelaten tot het Bol.com verkoopprogramma. Ik raad je daarom ook aan om zo snel mogelijk jouw bedrijf te registreren.

Wat je kan doen in de tijd dat je wacht op Bol.com

Je kan de 10 weken nuttig gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld nadenken over een website te bouwen. Zo kunnen jouw klanten die wat meer informatie willen alles vinden op jouw eigen website.

Moeilijk is het zeker niet om een website te bouwen. Tegenwoordig maak je al snel binnen een paar uur een goede website zonder enige technische kennis.

Bol Masterclass

Nu alvast meer leren over een goede Bol.com business opbouwen? Klik op de onderstaande knop om naar de GRATIS online training van e-commerce expert Jia Ruan te gaan!

Dé voordelen van Bol.com

Er zijn een hoop voordelen van Bol.com ten opzichte van een ‘normale’ webshop. Ik zal ze even voor je opsommen:

 1. Bol.com is de populairste e-commerce website bij consumenten

Wat doe je als je een product nodig hebt? Juist, je gaat het opzoeken op Google. En vaak is Bol.com één van de eerste opties die dat product aanbieden.

Bol.com stelt een hoop eisen aan de verkopers. Dit legt de lat erg hoog voor verkopers, maar maakt het wel een stuk betrouwbaarder voor consumenten.

2. Je hoeft je niet bezig te houden met een eigen webshop

Een webshop opstarten kan lastig zijn. Je bent namelijk aan het begin vrijwel onzichtbaar voor Google. En als jij niet hoog in Google staat, dan heb je dus geen klanten op jouw website.

Je moet je dus bezig houden met zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit houdt in dat je allemaal trucjes en onderzoeken moet doen om zo goed mogelijk te zijn voor Google.

Natuurlijk kun je ook Google betalen en gesponsord hoog in de zoekresultaten te staan, maar dit is niet ideaal. Je dient hier namelijk geld in te investeren. En niet iedere bezoeker die jouw website bezoekt zal een product direct aanschaffen. Zo ben je dus een stuk meer geld kwijt dan dat je organische bezoekers genereert.

Stapel geld

3. Bol.com heeft een partnerprogramma

Nog een enorm positief punt is dat Bol.com een partnerprogramma heeft voor affiliates.

Affiliates houden zich bezig met het promoten van andermans producten op hun eigen website. Ze ontvangen commissie per verkoop en zo verdienen zij dus hun geld. Ze ontvangen dus enkel commissie wanneer er een verkoop is gerealiseerd. Affiliates krijgen dus niet een normaal maandsalaris en worden ook niet voor hun tijd betaald.

Het affiliate programma is voor jouw product(en) dus een goedkope vorm van reclame!

Hoe succesvol zijn de mensen die met verkopen via Bol.com zijn begonnen?

Dit is een lastige vraag. Er zijn namelijk genoeg mensen die het waarschijnlijk geprobeerd hebben, maar hebben gefaald doordat ze bijvoorbeeld een slecht retourbeleid hadden of een waardeloze klantenservice.

In de onderstaande voorbeelden heb ik echter enkel voorbeelden gebruikt van mensen die de Bol Masterclass cursus van Jia Ruan hebben gevolgd. Deze mensen hebben dus allemaal goede kennis en hebben vooraf al veel dingen geleerd van Jia.

Bij deze mensen zie je dat de succesratio een stuk hoger ligt dan mensen die geen cursus hebben gevolgd. Een goed voorbeeld is de 10K club van Jia Ruan, waarin de mensen staan die meer dan 10K hebben verdiend met hun business.

Hoe word je succesvol met Bol.com?

Dit is ook weer een lastige vraag. Ik kan jou wel allemaal vertellen waar jij op moet letten, maar het belangrijkste is toch mindset. Het is niet zo dat jij binnen een week duizenden euro’s hebt verdiend als beginner. Het is vooral slim te werk gaan en goed om kunnen gaan met het feit dat je je eigen baas bent.

Mensen zonder enige doorzettingsvermogen zullen dan ook naar mijn mening altijd falen in hun eigen baas zijn.

Zit jij liever iedere dag met een wijntje op de bank nutteloze tv-programma’s te kijken, of wil jij jouw tijd nuttig besteden en werken aan je business?

Het is erg simpel. Heb je prioriteiten goed op een rij.

Een voorbeeld van een succesvolle Bol.com verkoper

Je eigen baas zijn kan lastig zijn

Je zit natuurlijk niet vast aan een werkrooster en werktaken. Je bepaalt zelf wanneer en hoe lang je werkt. Dit kan erg positief zijn, maar voor veel mensen ook een valkuil.

Let er dus vooral op dat je op ‘normale’ werktijden blijft werken en gewoon een normaal ritme houdt. Het is voor op lange termijn erg uitputtend als jij ’s avonds werkt in plaats van op normale werkuren.

Let daarnaast ook op waar jij werkt. Ben jij gemotiveerder aan een bureau in de studeerkamer of op bed?

Bol Masterclass

Meer leren over hoe jij een goede Bol.com business opstart? Klik op de onderstaande knop om direct naar de GRATIS online training van Jia Ruan te gaan.


Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar