Binance review

Gepubliceerd door Sarah op

Binance is dé grootste crypto exchange die op dit moment bestaat. Binance bleef namelijk groeien vanaf 2017; het moment dat de exchange is opgericht. Belangrijk om rekening mee te houden als jij aan het cryptotraden bent, is dat de exchange betrouwbaar moet zijn.

Miljoenen trades waren je al voor. Maar ik zal jou hier uitleggen wat de zwakke en sterkte punten zijn van deze exchange en waar jij op moet letten!

De geschiedenis van Binance

Binance is opgericht door de Chinees-Canadese man Changpeng Zhao. Hij werkte voorheen in high-frequency trading software, dus hij is niet geheel onbekend binnen de cryptowereld. Daarnaast heeft hij ook gewerkt als lid van een crypto-wallet team.

Het bedrijf is opgericht in China, maar is inmiddels verhuisd naar Malta.

Aanmeldingsproces

Aanmelden bij Binance doe je HIER. Het aanmeldingsproces van Binance is zeer simpel. Wanneer je op de knop ‘Register’ klikt op de homepagina, kom je direct bij de aanmeldpagina. Hier krijg je onderstaand scherm te zien:

Met twee invulvelden is aanmelden dus zeer makkelijk. Als je op ‘Create Account’ klikt, wordt er direct een e-mail verstuurd met daarin de verificatiecode.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

Hier heb je dus mogelijkheden om je kapitaal te verhogen. Dit heb je nodig om cryptomunten te kunnen kopen.

Je kan tot 100 BTC (Bitcoin) opnemen binnen 24 uur zonder jezelf te identificeren. Wil je dus langer van jouw account gebruikmaken? Dan ben je verplicht jezelf te identificeren.

Hiervoor hebben ze een aantal gegevens nodig. Namelijk je voornaam, achternaam en woonplaats. Vervolgens dien je een foto van je ID te uploaden én een foto van jezelf om jouw identiteit je kunnen bevestigen.

Cryptocurrency

Meer leren over crypto? Volg dan de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto!

Dashboard

Het belangrijkste wat je van een website ziet, is de homepagina. Bij exchanges is dit vaak het dashboard. Laten we hier dus wat verder naar kijken.

Er vallen direct een aantal punten op. Namelijk: het menu aan de bovenkant, de knop in de header met ‘nu kopen’, de afbeeldingen en de koersen.

Menu

Het menu is opgedeeld in twee delen. Aan de linkerkant zie je de opties: Crypto kopen, Markten, Handelen, Derivaten en Finance.

Aan de rechterkant zie je de opties: Wallet, Orders, Mijn account, Meldingen, Download en de taal aanpassen.

De knop

Een knop is bedoeld om de aandacht te trekken. Ze willen dus dat je crypto gaat kopen. Wanneer je hierop drukt, heb je de mogelijkheid om met 4 verschillende betalingsmethoden; Creditcard, P2P-handel, cashsaldo of overige betalingsmethoden.

De afbeeldingen

In principe dienen de afbeeldingen als sneltoetsen naar bepaalde pagina’s, zoals Wallet.

De koersen

Bij de koersen zie je op het dashboard een klein overzicht van zes populaire cryptovaluta. Je ziet hier niet alleen de huidige prijs, maar ook de procentuele toe- afname van de afgelopen 24 uur én een kleine grafiek.

Het kopen en verkopen van crypto

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je cryptomunten wilt aanschaffen. Wanneer je hoovered over ‘Handelen’ in het menu, krijg je de volgende opties te zien:

  • Standaard
  • Klassiek
  • Geavanceerd
  • Marge
  • OTC
  • P2P

Standaard

Als beginnende cryptotrader raad ik je aan om te beginnen met de ‘standaard’ manier van handelen. Wanneer je hierop drukt kan je de ene valuta omzetten in een andere valuta. Makkelijker kan het niet! Hiervoor heb je natuurlijk wel al een valuta nodig op jouw Binance account. Dit doe je door de optie ‘Crypto Kopen’. Hier kan je dus door middel van bijvoorbeeld iDeal of Creditcard een cryptovaluta aanschaffen.

Geavanceerd

Bij deze optie heb jij toegang tot alle handeltools van Binance.

De grote candlestick grafiek valt direct op. Het is een zeer handige tool. Maar zoals je kan zien heb je gewoon alle opties die je nodig hebt als geavanceerde cryptotrader met geautomatiseerde processen.

Ondersteunde cryptovaluta

Binance ondersteunt zo’n 100 cryptomunten. Met onder andere de populairste crypto Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin.

Handelskosten en overige kosten

Met een gemiddeld percentage van 0,1% takers en makers fee, is handelen bij Binance zeer goedkoop!

Helaas ondersteunt Binance Fiat valuta niet, waardoor er kosten bijkomen wanneer je met iDeal geld wilt storten. Er komen namelijk 0,55% transactiekosten bij en er dient een minimaal bedrag van €1,50 te worden gestort.

Cryptocurrency

Meer leren over cryptotraden? Meld je dan hier aan voor de GRATIS online Bitcoin training! Je leert bij AllesOverCrypto alles over cryptotraden van A tot Z. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit in mijn ogen dé beste online cursus is!

Beveiliging van Binance en betrouwbaarheid

Binance is de grootste exchange op dit moment in de hele wereld. Het is dus een betrouwbare website die geliefd is door traders van over de hele wereld!

Je hebt de mogelijkheid om de twee factor authentificatie aan te zetten. Hierdoor is jouw account, naast jouw unieke en sterke wachtwoord, extra beveiligd.

Nadelen van Binance

Helaas is er niet de mogelijkheid om direct crypto te kopen met de euro. Hiervoor dien je geld te storten met bijvoorbeeld iDeal of Creditcard. Met iDeal komt er 0,55% transactiekosten bij en bij creditcard komt er €1,8% transactiekosten bovenkop.

Dit is hét grote nadeel van Binance in mijn ogen.

Conclusie

Binance is zeer populair onder de cryptotraders. Sterker nog, Binance is op moment van schrijven dé populairste exchange. Met de lage handelskosten is het dan ook zeer goedkoop om hier te handelen.

Het is echter een groot nadeel dat er transactiekosten bijkomen wanneer je geld wilt storten door middel van iDeal of creditcard.

Doordat het dé populairste exchange is in de wereld, is het ook betrouwbaar en zijn ze erg gefocust op het beveiligen van de website. De veiligheid van jouw account heb je zelf ook in de hand. Denk aan sterke wachtwoorden en het activeren van twee-factor-authentificatie.

Enthousiast geworden? Dan kan je je hier aanmelden bij Binance en vandaag nog beginnen met traden!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar