Bitcoin koers

Gepubliceerd door Sarah op

Ben jij benieuwd wat Bitcoin waard is? Zie hier de huidige Bitcoin koers en lees ook nog eens over de juiste momenten om jouw munten te (ver)kopen! Lees snel verder!

Wat is de huidige Bitcoin koers?

  • bitcoinBitcoin€37,032.74-1.22%
Cryptocurrency

Leren investeren in Bitcoin? Volg dan de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto!

Wanneer moet je je Bitcoin munten (ver)kopen?

Natuurlijk is het doel van investeren om op het juiste moment munten te kopen en op het juiste moment de munten weer te verkopen. En dan het liefste zo veel mogelijk winst maken. Maar hoe doe je dat?

Kijk naar de koers. Je zal altijd een paar punten herkennen. Namelijk:

  • De koers is laag
  • De koers begint te stijgen
  • De koers is op het hoogste punt
  • De koers daalt hard
  • De koers is weer laag

Maar wat houdt dit allemaal in?

De koers is laag wanneer niet veel mensen hebben geïnvesteerd. Dan moet jij dus jouw munten kopen!

De koers begint te stijgen. Steeds meer mensen stappen de koers in en gaan investeren.

De koers is op het hoogste punt: nu moet jij jouw munten verkopen. Dit is het punt waarop mensen te euforisch en hebberig worden en ze nog even wachten tot het ene punt waarop ze tevreden zijn.

De koers daalt hard. Jammer voor alle hebberige mensen, maar de koers daalt ineens hard. Al hun geld is misschien wel kwijt. Ze verkopen dus nu hun munten en zijn misschien wel depressief door hun verlies.

De koers is laag: mensen durven niet meer te investeren. De koers is net zo hard gedaald! Mensen zijn bang dat de hele koers nu instort. Maar hij blijft even relatief laag. Nu kan jij dus weer gaan investeren.

Zie je het patroon? Jij gaat precies tegen iedereen in.

Waar koop je Bitcoin?

Nog een extreem belangrijke vraag. Waar koop je Bitcoin? Dit koop je via Exchanges. Dit zijn eigenlijk een soort ‘banken’. Je kan hier munten kopen, verkopen en traden. Alles wat je nodig hebt dus!

Ik koop zelf mijn munten altijd bij Bitvavo. Deze exchange is namelijk super makkelijk te gebruiken en perfect voor beginners. Aanmelden is ook helemaal gratis. Je dient jezelf wel te verifiëren door middel van een ID-kaart of paspoort. Dit is niet raar, want dit is volgens de wet geregeld.

Je kan jouw saldo opwaarderen en met het saldo kan je munten kopen. Natuurlijk kan je altijd je saldo uit laten betalen.

Is het te laat om in Bitcoin te investeren?

Bitcoin is de afgelopen paar jaar natuurlijk erg groot geworden. Daarom zijn sommige mensen van mening dat Bitcoin ‘te groot’ is geworden om nog goed geld mee te kunnen verdienen.

Maar is dat wel zo?

Mijn mening is ‘nee’ het is niet te laat. Waarom niet? Ik ga het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

De koers is afhankelijk van het (ver)koopgedrag van mensen

Als je op de middelbare school het vak Economie hebt gehad, dan kan je je vast nog wel herinneren dat de vraagprijs van een product afhankelijk is van vraag en aanbod. Dit is dan ook niks anders in de wereld van crypto.

Neem bijvoorbeeld het begin van de coronacrisis. Rond maart/april van 2020 lag de hele wereld stil. Mensen hadden op dat moment geen vertrouwen in Bitcoin en wilden niet investeren. En dat zag je terug in de koers.

€4000,- per Bitcoin. Dat was het toen. En op moment van schrijven is dat net iets meer dan het dubbele. Dus, had jij in maart/april €4000,- geïnvesteerd in Bitcoin, dan had jij nu het dubbele gehad.

Natuurlijk is de coronacrisis een ding met enorme impact en het komt niet regelmatig voor. Dit was een uitzondering. Maar het laat wel zien dat de koers enorm schommelt.

Nu nog steeds. Soms is de koers €8000,- per Bitcoin en soms is dat €10.000 per Bitcoin. Als je dus in Bitcoin wilt investeren, ben je in mijn ogen zeker niet te laat.

Alternatieven op Bitcoin

Als jij niet in Bitcoin wilt investeren, maar in een altcoin, dan zijn er honderden opties. Hieronder heb ik een klein overzichtje met mijn favoriete Altcoins geplaatst.

Zoals je kan zien zijn er genoeg mogelijkheden.

Mijn favoriet is toch wel de Ripple (XRP). Waarom? Ik zie er zelf veel potentie in. En ik ben niet de enige, want volgens experts zal de coin enorm in waarde stijgen. Naar verwachting is dat in 2030 €17.000 per XRP. En zie je hoeveel de coin nu waard is?

Natuurlijk zijn er nooit garanties dat een coin zo erg gaat stijgen. Maar als je terugdenkt aan 2010. Bitcoin was erg klein en amper iets waard. Had jij toen een paar Bitcoins gekocht? Dan was jij nu een stuk rijker geweest. Er zijn genoeg mensen die ‘spijt’ hebben dat ze niet hebben geïnvesteerd. Misschien dat dat ook het geval gaat zijn met XRP. Maar dat zullen we zien met de tijd.

Is investeren in crypto het risico waard?

Waar je rekening mee moet houden binnen de cryptowereld, is dat je je geld altijd kwijt kan raken als je investeert in crypto. Zelfs de beste en rijkste cryptotraders verliezen wel eens geld. Investeer dus enkel geld wat je kan missen en waar je vrede mee hebt als je het verliest.

Natuurlijk is het een risico en heb je als individu geen invloed op de koers, maar met de juiste kennis kan je het wel voorspellen. Dus ik raad mensen altijd ook zeker aan om te investeren in kennis. Zo ben je zelf goed voorbereid.

Bitcoin

Waarom sommige mensen negatief zijn over investeren in crypto

Dit is een lastige vraag. Maar het antwoord is dat mensen meestal geen kennis hebben. Ze denken dat de crypto koers gebaseerd is op algoritmes en niet op invloeden van de mens. En er zijn natuurlijk ook mensen die al hun geld zijn kwijtgeraakt aan Bitcoin.

Waarom is het dan toch een betrouwbare manier van geld verdienen?

Zoals ik al zei is de koers gebaseerd op het (ver)koopgedrag van mensen en NIET op algoritmes! Ja, er zijn mensen die al hun geld zijn kwijtgeraakt aan Bitcoin. Maar dit is heel simpel te verklaren. Mensen worden hebberig en gaan niet meer investeren met een objectieve kijk op de koers, maar investeren met hun emoties. Meestal hebben deze mensen ook geen kennis over Bitcoin of überhaupt investeren.

Daarom raad ik je echt aan om je goed in te lezen voordat je ook maar €1,- investeert in Bitcoin.

Gratis cursus

Een goed voorbeeld is de gratis online Bitcoin training van AllesOverCrypto. Ze bieden je een goede basis en je hebt al diezelfde training jouw eerste euro geïnvesteerd in crypto. Ik raad je hem dus zeker aan, mede doordat hij gratis is!

Klik dus op de onderstaande knop om naar de GRATIS online Bitcoin training te gaan!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar