Bitcoin stijgt nóg verder: de mijlpaal van €50.000 is doorbroken.

Gepubliceerd door Sarah op

In januari had ik een post geschreven over dat Bitcoin tot een recordhoogte van €20.000 was gestegen (deze post lees je hier!). En nu, anderhalve maand later, is de koers met meer dan het dubbele gestegen! Hoe kan dat? Gaat de koers nog verder omhoog? En is het slim om nu nog te investeren in Bitcoin?

Hoe kon de Bitcoin koers zo ontzettend snel stijgen?

Bitcoin is de laatste tijd veel in het nieuws gekomen. Niet alleen nadat de koers zo snel steeg, maar ook al daarvoor. Elon Musk, van het bedrijf Tesla, heeft bekend gemaakt dat Tesla binnenkort Bitcoin als betaalmethode gaat accepteren en hij heeft daarnaast (naar eigen zeggen) ontzettend veel geld geïnvesteerd in crypto. Dit deed de koers goed en is nu ontzettend gaan stijgen.

Daarnaast krijgen mensen nu last van FOMO (Fear Of Missing Out). Ze zullen dus nu snel nog wat geld investeren in Bitcoin in de hoop nog wat te kunnen profiteren van de stijgende lijn.

En dat kon je allemaal goed terugzien in de koers.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl

Wat de koers allemaal zegt

Misschien zie jij alleen de stijgende lijn naar €50.000, maar ik zie zo veel meer. Ik zal je meenemen in mijn gedachtengang.

Allereerst zien we de rode stip helemaal links. Dat is de laagste prijs van het afgelopen jaar. En ik kan dit ook verklaren. Dit is namelijk rond midden maart in 2020 geweest. En wat kwam er toen op? Juist, het coronavirus en de eerste lockdown. Mensen hadden even geen vertrouwen meer in Bitcoin en hadden andere prioriteiten. Dit is al snel weer verdwenen, want rond mei zie je dat het weer dezelfde prijs is als voor de pandemie.

Vervolgens zie je een vrij stabiele koers, tot het moment dat de halvering plaatsvindt. Dit gebeurt eens in de zoveel jaar en zorgt ervoor dat er minder Bitcoins in de wereld zijn. Dus wat gebeurt er dan? Minder aanbod en dezelfde hoeveelheid vraag. En dan stijgt de koers.

Vervolgens krijgen mensen hier ook last van FOMO en zie je dat de koers ontzettend stijgt. Dit was allemaal in eind 2020.

Sommige experts hadden verwacht dat de koers hierna zou instorten, maar ikzelf dacht dat de koers zou twijfelen (dus een stukje omlaag) en dan ontzettend de lucht in zou gaan schieten. En dat is dus ook gebeurt. De koers is nu bijna €50.000 euro.

Gelukkig had ik net op het moment dat het €20.000 per Bitcoin was wat geld geïnvesteerd. Ik heb dus zelf best een leuke winst gemaakt.

Wat is de huidige Bitcoin koers?

Oké, misschien lees je dit bericht pas op het moment dat de koers alweer is veranderd. Hieronder zie je de huidige Bitcoin koers die continu wordt ge-update:

  • bitcoinBitcoin€50,929.586.44%

Maar op moment van schrijven is de Bitcoin koers €45.000 en nog steeds stijgende.

Wat is mijn persoonlijke verwachting voor de Bitcoin koers?

Ik kan hier allemaal experts gaan benoemen en hun meningen laten zien. Maar de waarheid is simpelweg dat geen enkele expert met zekerheid kan zeggen wat de koers doet. Ik kan wel mijn mening onderbouwen en vertellen wáárom ik denk dat de koers nog meer gaat stijgen.

Elon Musk heeft dus net bekendgemaakt dat Tesla Bitcoin als betaalmiddel gaat accepteren. Mijn verwachting is dan ook dat andere bedrijven zullen volgen en dat Bitcoin nóg populairder wordt. Dit kan dan als gevolg hebben dat de koers misschien nog wel dubbel zo veel wordt binnen een paar maanden.

Ik weet het simpelweg niet, maar dit is mijn onderbouwde verwachting!

Wel of niet investeren in Bitcoin; wat is slim?

Achteraf denk je vaak; had ik nou maar geïnvesteerd in Bitcoin!

Denk maar eens na hoe rijk je zou zijn geweest als je in 2015 gewoon €5 aan Bitcoins had gekocht. Dan was je nu enorm rijk geweest. Dat kan altijd gebeuren. Misschien stijgt de koers binnenkort wel zo hoog, dat je straks wenst dat je op dit moment had geïnvesterd.

Maar de koers kan ook altijd instorten, houdt dat dus altijd in gedachten. Ik raad mijn lezers dan ook NOOIT aan om geld te investeren wat je niet kan missen. Maar heb je €50 liggen in een spaarpot waar je nu niks mee doet, dan kan je er altijd over nadenken om het geld te investeren in Bitcoin.

De keuze is uiteindelijk altijd aan jezelf, maar ik heb in ieder geval op dit moment wel wat geld in zowel Bitcoin als in Ripple ziten.

Hoe investeer je slim?

Investeren begint bij een exchange. Een exchange is een beetje vergelijkbaar met een bank (let op! Het is géén bank, want dat is het hele principe van Bitcoin). Ik gebruik zelf altijd Bitvavo, want het is gebruiksvriendelijk en perfect voor zowel beginners als experts.

Als je je via de unieke Euro Held link aanmeldt, dan hoef je over de eerste €1000 in de eerste week geen handelskosten te betalen! Handig toch?!

Als je je hebt aangemeld bij Bitvavo, kan je geld storten. Het gestorte geld kan je vervolgens investeren in crypto. Niet alleen Bitcoin wordt aangeboden op Bitvavo, maar ook 50 andere soorten crypto, waaronder mijn persoonlijke favoriet Ripple.

Handelen met emoties

Zorg dat je tijdens het handelen geen last krijgt van emoties, zoals deze:

  • Euforie: deze emotie komt vaak wanneer je crypto in je bezit hebt en je de koers ziet stijgen. Je krijgt het te hoog in je bol en houdt de munten vast op het hoogtepunt en ziet de koers instorten. Helaas heb je nu minder winst of zelfs verlies.
  • Angst: deze emotie komt vaak wanneer je te veel geld hebt geïnvesteerd en je dus bang bent om alles te verliezen. Dan verkoop je alles voor het hoogtepunt of wanneer je de koers ook maar een beetje ziet dalen verkoop je direct alles. Dan draai je vaak geen winst.
  • FOMO (Fear Of Missing Out): dit is geen emotie, maar dit komt voort uit handelen met emoties. Wanneer je de koers ziet stijgen krijg je spijt dat je niet eerder had geïnvesteerd en wil je alsnog profiteren van de winst. Helaas zal de koers waarschijnlijk al op zijn hoogtepunt zijn en koop je de crypto voor veel te veel geld en draai je al snel verlies.

Het klinkt erg simpel om niet te handelen met emoties, maar toch gaat dit vaak fout bij beginners. Zorg dus dat je altijd objectief naar de koers blijft kijken. Daarnaast is dit ook gewoon een punt waar je op moet oefenen.

Te veel geld investeren

Ik heb het al benoemd, maar te veel geld investeren is heel risky. Je krijgt eerder ‘last’ van emoties zoals angst en kan het geld eigenlijk niet missen. Investeer dus enkel met bedragen waar jij je goed bij voelt. Voor de één is dat misschien €100 en voor de ander is dat misschien €1.

Ga vooral veel oefenen en ga als beginner je vooral focussen op comfortabel worden met de koers en jouw verwachtingen voor de koers in de toekomst.

“Investeer nooit geld wat je niet kan missen. In plaats daarvan, investeer enkel met bedragen waar jij je comfortabel bij voelt.”

Euro Held, 2021.

Mijn tip om je wegwijs te maken met de koers, is om de koers op te zoeken van een paar maanden of jaren geleden. Voorspel zelf wat jij denkt dat de koers gaat doen en check vervolgens of dat klopt!

Kennis is macht

Ook deze uitdrukking geldt bij het cryptoinvesteren. Hoe meer kennis jij hebt over het vakgebied, hoe beter jij wordt. Beginners maken regelmatig fouten en professionals zijn natuurlijk ook niet 100% foutloos. Maar bij cryptoinvesteren gaat het erom dat je meer winst maakt dan verlies. Bij beginners komt het vaak voor dat je meer verlies maakt dan winst en de reden daarvoor zijn vaak beginnersfouten.

Wat raad ik jou aan? Om te beginnen net zoals ik.

Begin klein, zoals gratis korte trainingen en leer zo steeds meer.

Cryptocurrency

Persoonlijk heb ik deze GRATIS online Bitcoin training gevolgd, waarin ik veel heb geleerd over de beginselen van het cryptotraden. Meldt je aan via de onderstaande knop!

Conclusie

Helaas kan niemand met 100% zekerheid zeggen of de Bitcoin koers nóg meer zal gaan stijgen. Wat je wel kan doen, is kijken naar de ontwikkelingen rondom Bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan Elon Musk die net bekend heeft gemaakt dat Tesla Bitcoins als betaalmiddel gaat accepteren. Dit heeft een positief effect op de koers.

Zorg daarnaast ook dat je weet hoe je moet investeren en dat je zo veel mogelijk zonder emoties investeert.

Kennis is macht, dus zorg ook dat je je voldoende inleest en bijvoorbeeld korte, gratis trainingen te volgen, zoals van AllesOverCrypto die ik hierboven heb genoemd.

Laat het vooral in de reacties weten wat jij denkt dat de Bitcoin koers gaat doen de komende tijd! Maar in mijn ogen zal deze nog meer blijven stijgen.


Categorieën: Cryptocurrency

Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar