Bitcoin verwachting 2021: nóg verder omhoog?

Gepubliceerd door Sarah op

Heb je de Bitcoin koers vandaag toevallig gezien? De koers is, ten opzichte van het begin van 2020, enorm gestegen. Bitcoin is de afgelopen tijd ook zo ontzettend veel gestegen, maar blijft het wel zo veel stijgen? Of is Bitcoin al bijna bij zijn hoogtepunt?

In dit artikel blikken wij terug op de koers van 2020 én bekijken wij uitgebreid onze verwachting voor Bitcoin in 2021.

Een terugblik op 2020

Het eerste waar je aan denkt als je ‘2020’ leest, is zeer waarschijnlijk de coronacrisis. Het heeft impact gehad op alles in ons leven.

Hamsteraars die bang waren voor een totale lockdown, mensen die hun baan kwijtraken door de crisis. Of nog erger; mensen die een dierbare verliezen aan dit vreselijke virus.

Niet alleen de coronacrisis heeft de Bitcoin koers beïnvloed, maar ook de Bitcoin halvering in mei. Deze halvering komt eens in de vier jaar voor en halveert de beloning voor de miners. Dit heeft, samen met de grote vraag, de Bitcoin koers zo enorm omhoog geduwd.

Hoe de coronacrisis de Bitcoin koers heeft beïnvloed

Investeren in Bitcoin is niet het eerste waar mensen aan dachten. En dat was terug te zien in de koers.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-koers

Wat er direct opvalt in de koers is de stijgende lijn die gedurende 2020 te zien is. En natuurlijk het enorme dal in maart.

Het dal in maart komt natuurlijk door de coronacrisis.

Het gemiddelde van het afgelopen jaar was €9.225,15. Het hoogste dit jaar was tegen het einde van 2020, namelijk: € 19.609,04.

En het laagste dit jaar was tijdens de eerste piek, namelijk: € 4.509,86.

Bitcoin breekt door de €10K grens

Naast de pieken en dalen in de koers, valt er nog iets anders op. Namelijk de €10K grens van Bitcoin. Je ziet dat Bitcoin regelmatig tegen de €10K heeft aangezeten, maar nooit echt ‘doorbrak’.

Pas eind september is het Bitcoin eindelijk gelukt om deze grens te doorbreken. En niet zo’n beetje ook. Op moment van schrijven zit de Bitcoin koers namelijk al tegen de €20K aan!

Bitcoin op het moment van schrijven

Op dit moment is Bitcoin iets meer dan €19K waard. Hoeveel is het waard nu jij aan het lezen bent? Bekijk hier de huidige Bitcoin koers:

  • bitcoinBitcoin€36,777.10-1.73%

Het blijft maar stijgen. Althans, zo lijkt het. Nu, december 2020, ziet het er ook naar uit alsof Bitcoin voorlopig niet wilt stoppen met stijgen.

De verwachting voor Bitcoin in 2021

De impact van de Bitcoin halvering is nog steeds te zien, en zal ook nog zeker in 2021 te zien zijn. Er zijn steeds meer bedrijven die in Bitcoin willen investeren. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die de koers zo enorm zien stijgen, dat ze ook gaan investeren in Bitcoin.

Er is op dat moment dan meer vraag dan aanbod aan Bitcoins, waardoor de prijs weer enorm stijgt.

Cryptocurrency

Meer leren over investeren in Bitcoin en andere crypto? Volg dan de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto!

De nieuwe magische grens

Nu Bitcoin de magische grens van €20.000 heeft overschreden, is het tijd voor een nieuwe magische grens. De €30.000 is dan vanzelfsprekend de nieuwe magische grens.

Gaat Bitcoin deze grens halen? Waarschijnlijk wel. Natuurlijk kan niemand het met 100% zekerheid zeggen, dus wij zullen het ook niet kunnen garanderen. Maar hou wel in je achterhoofd dat je in 2009 een enkele Bitcoin voor een paar cent kon kopen. Toen leek het nog onmogelijk dat de koers tot €20.000 zou gaan stijgen. En kijk nu, 11 jaar later, heeft Bitcoin deze magische grens overschreden.

Nu zie je ook dat er steeds meer mogelijkheden zijn met Bitcoin. Er zijn nu onder andere winkels of restaurants waar je met Bitcoin kan betalen. Bedrijven willen investeren in Bitcoin, dus zal de koers gaat stijgen.

Maar vergeet ook niet dat we in 2017 met zo’n zelfde dilemma zaten. De koers steeg toen ook in 1 klap zo erg omhoog, dat er geen einde aan leek. Maar toen kwam de klap. De koers zakte ineens in. Mensen die hadden geïnvesteerd, raakten hun geld kwijt. De depressie van 2017 was ook enorm heftig.

Vergeet dus niet dat dit altijd een scenario kan zijn.

Wat zeggen experts?

Experts zijn het lang niet allemaal met elkaar eens. De ene zegt dat Bitcoin wel boven de €50.000 zal gaan stijgen in 2021, anderen zeggen dat Bitcoin de €100.000 zelfs wel zou kunnen halen!

Hoe dan ook, de meerderheid denkt wel dat Bitcoin in waarde zal gaan stijgen.

Wij bij Euro Held denken in ieder geval dat de koers weer een aantal magische grenzen zal overschrijden. Of het nou de magische grens is van €30.000, of €50.000, wij hebben in ieder geval wat delen van Bitcoin ‘gehamsterd’.

Investeren; slim of een no-go?

Nu je de voorspelling van 2021 hebt gelezen, zal je denk ik wel enthousiast zijn geworden. Misschien ben je een beginner, of heb je al wat meer ervaring binnen de cryptowereld, maar ik denk dat jij nu het liefst direct Bitcoin zou willen kopen. Ben je een beginner? Check dan direct even onze uitleg voor beginners!

Hoe dan ook, de toekomst van Bitcoin ziet er volgens experts rooskleurig uit. Maar is het nu slim om direct te investeren?

Let er op dat de koers op elk moment kan instorten. Dat is ook in 2017 het geval geweest. Investeer jij nét op het hoogtepunt? Dan is de kans groot dat de koers kort daarna weer instort en je je geld kwijt bent.

Maar aan de andere kant; er zijn nu bedrijven die graag in Bitcoin investeren. Het is dus een hele andere situatie dan in 2017.

Het is volledig aan jezelf, maar lees je vooral goed in voordat je crypto gaat kopen.

Ga jij investeren in Bitcoin?

Alternatieven?

Ja, Bitcoin is niet de enige cryptovaluta die bestaat. Mocht je vaker mijn blogposts lezen, dan zal je zien dat ik enorm veel hoop heb voor Ripple (XRP). Deze munt kan je voor een paar cent kopen en is het afgelopen jaar, net zoals Bitcoin, gestegen. We praten hier niet over duidenden euro’s, maar meer over een paar cent. Dit kan je aan de linkerzijkant vinden op de onderstaande afbeelding:

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/ripple-koers

Wat valt hier op?

Nou, dat de koers erg veel lijkt op die van Bitcoin! Een dal in maart en een piek in november/december. Het verschil is dat we praten over centen en niet over duizenden euro’s.

Het lijkt een beetje op Bitcoin in zijn jongere jaren. Experts denken dat Ripple ook zal stijgen tot in duizenden euro’s. Dus wie weet. Als je er nu een paar koopt, zijn ze misschien over een aantal jaar wel duizenden euro’s waard!

Persoonlijk denk ik in ieder geval dat Ripple enorm groot gaat worden.

Conclusie

Bitcoin is volgens experts nog lang niet klaar met stijgen. Ook in 2021 zal Bitcoin naar verwachting stijgen.

Is dit een reden om direct al je geld in Bitcoin te investeren?
Nee, want in 2017 dachten ze precies hetzelfde. Toen stortte de koers vrij snel na het stijgen weer in.

Is dit dan een reden om juist niet te investeren in Bitcoin?
Ook niet. Want 2017 en 2020 verschillen ook weer enorm van elkaar. Nu willen bedrijven investeren in Bitcoin. Ze hebben er meer vertrouwen in dan in 2017. Toen was Bitcoin en online valuta nog een ‘taboe’. Nu heeft men er meer vertrouwen in.

Niet alleen Bitcoin stijgt in waarde, ook mijn persoonlijke favoriet Ripple stijgt in waarde.

Hoe dan ook. Het is volledig aan jezelf of je gaat investeren. Wij hopen je in ieder geval wat wijzer gemaakt te hebben!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar