Bitvavo review: Alles wat je MOET weten!

Gepubliceerd door Sarah op

Bitvavo is een Nederlandse exchange. Deze is vooral populair bij beginners, mede door de gebruiksvriendelijkheid. Maar er zitten ook negatieve punten aan.

Want wat zijn de voor en nadelen van deze exchange ten opzichte van zijn concurrenten? En wat maakt deze exchange uniek?

Het registratieproces

Een groot voordeel van Bitvavo is dat het registratieproces erg makkelijk is. Op de afbeelding hiernaast is te zien dat je kan kiezen uit een persoonlijk en een zakelijk account. Voor een zakelijk account dien je contact op te nemen met Bitvavo.

Wanneer je voor een persoonlijk account deze gegevens hebt ingevuld, krijg je direct een e-mail waarmee je jouw account kan activeren.

Hierna dien je door middel van een identiteitsbewijs jezelf te verifiëren.

Het verifiëren is wettelijk verplicht, dus dit is ook echt noodzakelijk. Je kan geen coins kopen zonder jezelf te hebben geverifieerd.

Wist je dat Bitvavo zich focust op gebruiksvriendelijkheid en dat de voornaamste reden is dat vooral beginnende cryptoinvesteerders deze exchange gebruiken?

Het dashboard

Het dashboard van Bitvavo is erg overzichtelijk. Zoals je kan zien op de onderstaande schermafbeelding zijn er een aantal punten die opvallen op het dashboard. Namelijk het portfolio en de historie.

In het portfolio kan je direct jouw financiële details bekijken. Je dient altijd tegoed op jouw account te zetten voordat je cryptomunten kan kopen. Daarnaast kan je zien hoeveel digitale valuta je hebt, uitgedrukt in euro’s en het totale tegoed.

Bij de historie kan je een grafiek van jouw investeringen zien. Zo zie je precies hoeveel de koers is gedaald of gestegen in de tijd dat jij cryptomunten hebt gekocht.

Verder zijn bovenaan de pagina een menu van drie knoppen te zien. Namelijk het Dashboard, Geavanceerd en jouw profiel.

Nu zit je in het Dashboard, maar via dit menu kan je dieper in de website graven.

Gebruik jij Bitvavo al?

Het aanbod aan cryptomunten

Op moment van schrijven biedt Bitvavo 58 verschillende cryptomunten aan. Ze bieden onder andere Bitcoin, Ethereum en Litecoin aan. Maar ook (mijn persoonlijke favoriet!) Ripple!

Het kopen van crypto

Zoals je kan zien in de foto van het Dashboard, dien je tegoed te storten op jouw account voordat je cryptomunten kan (ver)kopen.

Je kan dit bedrag opwaarderen op verschillende manieren. De makkelijkste manier is natuurlijk iDeal en hier komen ook geen extra kosten bij. Ideaal dus!

Het toevoegen van tegoed op jouw account gaat heel snel, dus je kan al vrij snel jouw munten (ver)kopen.

Handelskosten

Bitvavo is op moment van schrijven de goedkoopste exchange. Met maximaal 0,25% handelskosten is dit dan ook echt perfect!

Registreer jij je echter via de unieke link van Euro Held, dan betaal jij de eerste week over de eerste €1000,- geen handelskosten! Trouwe bezoekers van mijn website krijgen namelijk dit leuke cadeautje van Bitvavo!

Hét pluspunt van Bitvavo: geavanceerde opties

Wat Bitvavo zo uniek maakt, is dat het niet alleen ideaal is voor beginners, maar ook voor wat meer ervaren cryptotraders.

Waarom is de geavanceerde optie zo prettig?

Bij het ‘normale’ dashboard van Bitvavo zie je een normale grafiek. Hier kan je zien hoe de koers gaat, maar je kan het minder goed voorspellen. Om te kunnen voorspellen is de candlestick koers veel handiger. Namelijk: je kan hier zien wat de koers doet in vergelijking met de stick daarvoor.

Zie je een bullish engulfing? Dan geeft dit vaak een stijgende koers aan. Dit is wanneer het lichaam van de positieve koers (groen) groter is dan de voorgaande dalende koers (rood).

Zie je een bearish engulfing? Dan is het lichaam van de negatieve koers (rood) groter dan het lichaam van de voorgaande positieve koers (groen). Dit komt vaak voor wanneer de koers hoog is. Dit duidt dan op een dalende koers. Verkoop jouw munten dus snel als je dit herkent in de koers!

Het ‘echte’ traden

Niet alleen de candlestick is fijn bij de geavanceerde optie. Ook het geautomatiseerde traden is een enorm pluspunt.

Voor beginners ziet dit er een beetje intimiderend uit, maar ik ga het zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat je op deze afbeelding ziet. Zoals je aan de rechterkant kan zien, is daar de candlestick koers.

Aan de linkerkant zie je een tabel met de opties ‘buy’ en ‘sell’. Dit houdt in dat je kan instellen wanneer de computer jouw munten moet (ver)kopen. Zo hoef je dus niet urenlang naar de candlestick koers te staren, maar kan je alles automatiseren. Dus terwijl jij heerlijk met een wijntje op de bank zit, (ver)koopt de computer jouw cryptomunten!

Cryptocurrency

Wil je alvast meer leren over investeren in crypto? Dan raad ik je aan om dezelfde cursus te volgen als ik heb gedaan! Klik op de onderstaande knop om naar de GRATIS online Bitcoin training te gaan van AllesOverCrypto!

Bitvavo app

Stel je voor. Je zit in de trein en hebt jouw laptop niet bij. Maar tóch kan je cryptotraden. Hoe? Via de Bitvavo app. Dit is ook weer een enorm pluspunt van deze exchange!

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Bitvavo Wallet

Een wallet is een beveiliging voor jouw cryptomunten. Dit is extreem belangrijk, want op het internet zitten ook hackers. Zorg dus sowieso altijd voor een sterk wachtwoord dat je niet voor andere websites gebruikt. Zo maak je het voor hackers al moeilijk om bij jouw account te komen.

Maar exchanges zelf kunnen ook worden gehackt. Dit is in het verleden al wel eens gebeurd. Daarom wordt er altijd aangeraden om jouw munten te beveiligen door middel van een wallet.

De meeste cryptomunten hebben hun eigen, unieke wallet waarop jij de munten kan bewaren. Maar Bitvavo heeft een eigen offline wallet, waarmee je dus offline jouw munten kan bewaren. Dit is voor hackers (bijna) niet te zien, aangezien het niet op het internet staat maar het een offline service is.

Conclusie

Bitvavo is een goede exchange voor zowel beginners als voor ervaren cryptotraders. Ze bieden twee verschillende ‘dashboards’ aan. Een overzichtelijk dashboard voor beginners en een geavanceerd dashboard voor ervaren cryptotraders.

Met maximaal €0,25% handelskosten is Bitvavo op moment van schrijven dé goedkoopste exchange!

Daarnaast is de mogelijkheid om met iDeal te betalen een fijne optie.

Bitvavo is betrouwbaar, mede door hun eigen wallet. Hiermee is het dan ook veilig om via Bitvavo te traden.

En met de app is het natuurlijk al helemaal ideaal, zodat je altijd en overal kan traden als je zin hebt!

Als je je via onderstaande knop aanmeldt bij Bitvavo, krijg je als Euro Held bezoeker van Bitvavo een leuk cadeau. Namelijk dat je GEEN handelskosten hoeft te betalen voor een week over een maximaal bedrag van €1000,-! Aanmelden is gratis, dus meld je snel aan!

Meer leren over investeren in Cryptomunten?

Volg dan de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto!

Cryptocurrency

Ja, ik wil de GRATIS online Bitcoin training volgen van AllesOverCrypto!


Categorieën: Reviews

Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar