De beste crypto om in te investeren: mijn tips!

Gepubliceerd door Sarah op

Bitcoin

Als jij geld wilt verdienen via het internet, dan is het idee om te investeren in cryptovaluta vast wel eens door je hoofd gegaan.

Investeren in cryptovaluta kan ook erg spannend zijn, omdat je zelf natuurlijk geen invloed hebt op de koers.

In dit artikel zal ik de munten behandelen die in 2020 veel potentie tonen en misschien wel in de toekomst een hogere koers zullen krijgen.

Wat is belangrijk?

Waar let je op als je een ‘nieuwe’ munt zoekt die potentie toont? Je let onder andere op:

  • Hebben de makers ervaring binnen de wereld van cryptomunten?
  • Wat is het doel van de munt en hoe goed is het idee uitgewerkt?
  • Is het idee uniek?
  • Is de munt verhandelbaar op platformen?

Antwoord je op één van de bovenstaande vragen ‘nee’, dan raad ik je aan om naar een andere munt te zoeken.

In welke munten zie ik potentie?

Restart Energy

Op het platform van Restart Energy kan je groene energie kopen en verkopen. Het heeft dus een goed idee, wat zeer goed kan bijdragen aan een betere wereld.

Ze zijn op hun website ook direct erg open over hun idee en over de makers. Dit is altijd erg belangrijk.

BitTube

Wat doe je als je je verveelt? Ik ga dan zelf naar YouTube en bekijk een aantal video’s. Ik vind het dan altijd enorm vervelend dat er niet alleen voor de video’s, maar ook tijdens de video’s advertenties tevoorschijn komen.

Dit vind ik niet alleen irritant, maar de makers van BitTube vonden dit ook.

BitTube is daarom een gedecentraliseerd platform waar je dus geen advertenties hebt.

Verschillende logo’s van cryptomunten

MorpheusLabs

Op het platform van MorpheusLabs kunnen mensen hun eigen blockchain lanceren. Dit bedrijf uit Singapore krijgt zelfs steun van hun eigen overheid.

Ripple

Het doel van Ripple is om het bestaande banksysteem te verbeteren. Naar verwachting zal deze coin dan ook enorm stijgen. Op moment van schrijven betaal je nog geen euro voor één XRP.

Naar verwachting zal de koers van de coin in 2030 zijn gestegen tot 17.000 euro per XRP.

Bitcoin

Bitcoin is de bekendste cryptomunt die er is. Mensen denken dan ook vaak dat ze te laat zijn met het investeren in deze coin.

Dit is echter verre van waar.

De koers verandert nog steeds elke seconde. In maart was de coin op een relatief laag punt. Namelijk 4.000 euro per Bitcoin. En nu, op moment van schrijven, is de coin net iets meer dan 10.000 euro waard.

Natuurlijk heeft de coronacrisis hier weldegelijk invloed op gehad, maar de koers varieert nog steeds en er zijn nu nog steeds mensen die door het investeren van Bitcoin nog steeds een goed inkomen hiervan verdienen.

Cryptocurrency

Wil je meer leren over het investeren in Bitcoin? Klik dan op de onderstaande knop en ga direct naar de GRATIS online Bitcoin training!

Hoe zorg je er voor dat je een goede investeerder wordt?

Er zijn een aantal tips die je kan toepassen als jij wilt leren hoe je in cryptomunten moet investeren.

Investeer enkel bedragen die jij ook bereidt bent te verliezen

Zoals ik al eerder heb gezegd heb jij zelf als enkeling geen invloed op de koers. Zelfs de beste cryptotraders maken soms wel eens verliezen. Je kan zelfs denken dat jij hét moment hebt gevonden om te investeren in dé beste cryptomunt en alsnog alles te verliezen. Dat is zeker mogelijk.

Zorg dus dat jij enkel bedragen investeert die jij kan verliezen. Stop nooit jouw hele spaarrekening in één trade, enkel omdat je denkt dat het niet mis kan gaan.

Niet alleen kan jij het geld verliezen waarmee jij trade, maar jouw emoties zullen ook meer aanwezig zijn tijdens een trade waar jij veel geld in hebt zitten. Hierdoor zal je je misschien wat angstiger voelen en zal jij op verkeerde momenten de trade in- of uitstappen.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken om niet jouw hele spaarrekening te investeren in een trade.

Val niet voor ieder verkooppraatje

Makers van nieuwe cryptomunt willen dat er traders hun geld investeren in hun munt. Ze zullen dus openhartig willen vertellen over hoe goed hun munt is en hoe groot deze munt zou kunnen worden.

Val niet voor ieder verkooppraatje. Doe van tevoren altijd goed jouw research en kijk vooral naar de aandachtspunten die ik hierboven al heb benoemd.

Wees niet te hebberig

Zorg dat je ook eens af en toe je geld laat uitbetalen in ‘normale’ euro’s. Wees niet te hebberig, want dat geld dat je opnieuw investeert kan je ook altijd weer verliezen.

Betaal jezelf dus af en toe ook uit.

Beveilig die munten!

Beveiligen, beveiligen, beveiligen. Je hoort het vast iedere keer voorbij komen als je op internet zoekt naar tips voor cryptoinvesteerders.

Maar onderschat dit onderwerp niet. Een groot nadeel van cryptovaluta is wel dat er altijd hackers zijn die proberen jouw inloggegevens te krijgen. Heb jij een groot bedrag aan Bitcoin of andere cryptomunten hierop staan? Dan ben je dit dus allemaal in 1 klap kwijt.

Zonde natuurlijk, maar je kan het voorkomen.

Hackers zijn op zoek naar de makkelijkste manier om geld te verdienen. Net zoals inbrekers zoeken ze naar het zwakst beveiligde ‘huis’ om in te breken en te stelen.

Maak het ze dus moeilijk.

Zet jouw munten in een beveiligde wallet. Dit kan een paper wallet zijn, een software wallet of de beste optie een hardware wallet. Hardware wallets zijn wel wat duurder, maar ze zijn de beste optie om jouw munten te beveiligen.

Begin je eerst comfortabel te voelen met traden voordat je met grote bedragen investeert

Investeer eerst enkel kleine bedragen. Zo kan je je een beetje comfortabel voelen binnen de cryptowereld.

Zo zorg je er ook weer voor dat je niet te emotioneel betrokken raakt in jouw trades en ga je zo ‘clean’ als mogelijk investeren. Als jij dus te veel emotioneel betrokken raakt in jouw trades ga jij op verkeerde momenten munten (ver)kopen.

Zorg dat je kennis hebt

Dit is misschien wel mijn belangrijkste tip. Ga nooit zonder enige kennis een trade maken. Dit geldt niet alleen voor kennis over de munt zelf, maar ook over kennis over de hele cryptowereld.

Je gaat ook geen bedrijf opstarten voordat je je hebt ingelezen?

Mijn tip is dan ook om vooral veel te lezen, video’s te bekijken of cursussen te volgen.

Cryptocurrency

Volg bijvoorbeeld deze gratis online Bitcoin training van de heren van AllesOverCrypto!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar