Hoe word je rijk?! De toekomst van Bitcoin en andere crypto

Gepubliceerd door Sarah op

Rijk worden. Het is voor iedereen wel een droom. En voor sommige mensen die op tijd in Bitcoin hadden geïnvesteerd is dit werkelijkheid geworden. Veel mensen denken dat het te laat is om in Bitcoin te investeren.

Maar is dit wel zo? En wat zal er in de toekomst gebeuren met cryptomunten?

De geschiedenis van Bitcoin

In 2008 publiceerde de anonieme groep/persoon Satoshi Nakamoto de whitepaper van Bitcoin. Hierin beschrijft Satoshi een nieuwe manier van handelen, namelijk van persoon tot persoon. Dus zonder een derde partij zoals een bank.

In januari 2009 werden de eerste 50 bitcoin aangeboden en nog geen twee weken na de lancering van de eerste coins werd de eerste transactie door Satoshi zelf gedaan.

In 2010 kwam de eerste exchange Mt. Gox. De koers van 1 Bitcoin is nu dan ook nog maar een paar cent. Op dit moment weten nog niet veel mensen over het bestaan van Bitcoin.

Waarom werd Bitcoin een groot succes?

In 2008 kwam Satoshi dus met de whitepaper van Bitcoin. Waarom in dit jaar? Denk maar eens terug aan de grote financiële crisis. Deze was niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld goed te merken.

Door deze crisis begonnen mensen ineens te twijfelen aan de banken. Het vertrouwen raakten ze langzamerhand kwijt. En precies op dat moment kwam Bitcoin. Privacy was ook een belangrijk punt van Bitcoin. En doordat mensen juist nu het vertrouwen kwijtraakten in banken, werd Bitcoin ineens erg aantrekkelijk.

De koers van Bitcoin maakt in 2013 een enorme piek. In Cyprus waren veel klanten van de Bank Of Cyprus hun spaargeld kwijtgeraakt. Hierdoor gingen mensen massaal hun geld in Bitcoin stoppen. De koers steeg hierdoor enorm. De koers was eerst een paar tientjes en is gestegen naar bijna 300 dollar.

In 2014 wordt de exchange Mt. Gox echter gehackt en wordt de exchange al snel failliet verklaard. De koers daalt hierdoor en wordt pas 3 jaar later weer voor het eerst sinds 2014 boven de 1000 dollar.

De jaren hierna wordt Bitcoin steeds meer door landen als wettelijk betaalmiddel verklaard. De koers maakt weer een enorme piek en stijgt tot wel 20.000 dollar! Hierdoor is de piek van 2011 en 2013 bijna niet meer te zien. De koers is hierna echter weer enorm gedaald. In maart 2020 was de koers dan ook maar iets meer dan 3000 dollar. De reden hiervoor is waarschijnlijk de coronacrisis.

Na maart 2020 begint de koers weer te stijgen en op moment van schrijven is de koers iets hoger dan 9000 dollar.

Ben je te laat met investeren in Bitcoin?

Het is altijd onzeker wat de koers gaat doen. Er wordt verwacht dat Bitcoin steeds meer in ons dagelijks leven komt. Zo kan je in de toekomst makkelijk betalen met Bitcoins. De koers zal naar verwachting rond de €50.000 euro zitten in 2025. In 2030 wordt er verwacht dat de koers rond de €75.000 euro zit.

Dit is natuurlijk op lange termijn. Op korte termijn kan je de koers wat beter voorspellen. Kijk vooral naar de candlestick diagram. Dit diagram wordt door de meeste professionele investeerders gebruikt. In tegenstelling tot de ‘normale’ grafiek, kan je in een candlestick grafiek makkelijk zien of de koers de afgelopen 15 minuten is gedaald of gestegen.

Zo zie je of er besluiteloosheid is op de markt, of dat de koers gaat veranderen. Ik kan niet zo direct uitleggen hoe je dat allemaal ziet. Dit vergt vooral veel oefening.

Een nieuwe piek?

Als je naar de Bitcoin koers kijkt, dan is de piek van 2011 en 2013 bijna niet meer te zien. Dit komt door die enorme piek rond 2016/2017.

Het is dan ook zeker mogelijk dat de koers over een tijdje weer een nieuwe piek gaat maken. En hoe zal de grafiek er dan uitzien? Zal de enorme piek van 2016/2017 dan maar een klein piekje zijn ten opzichte van de mogelijke toekomstige piek?

Het is lastig te voorspellen. Natuurlijk had ook niemand de coronacrisis en dus de enorme daling in maart 2020 voorspeld. Maar zo zie je wel dat de situatie in de wereld zeker invloed heeft op de koers van cryptovaluta.

Hoe leer je de koers te voorspellen?

Ik heb persoonlijk veel gekeken naar de candlestick koers. Niet alleen van nu, maar ook van in het verleden. Ik kijk naar de bepaalde patronen, leer ze te herkennen en voorspel de koers aan de hand van deze patronen.

Als je de candlesticks van het verleden bekijkt, dan kan je ook direct zien of je gelijk had. Zo kan je zelf goed oefenen zonder geld te investeren. Voel je je zelfverzekerd en heb je het idee dat je weet hoe alles werkt? Dan kan je beginnen met geld te investeren.

Ik heb persoonlijk ook een online cursus gevolgd, waardoor ik zo veel meer kennis heb opgedaan en erg veel geleerd. Ik ging zelf dus met kennis de tradingwereld in.

Cryptocurrency

Wil je ook al direct meer leren over Bitcoin? Klik op de onderstaande knop om naar de GRATIS online Bitcoin training te gaan!

Ripple: de nieuwe Bitcoin?!

Ripple (XRP) is een munt die sinds 2012 bestaat. Het is, in tegenstelling tot Bitcoin, geen alternatief voor het huidige financiële systeem, maar streeft naar een samenwerking tussen banken.

De koers van XRP is nu nog erg laag. Op moment van schrijven is de koers €0,19 eurocent per 1 XRP. De verwachting van 2030 is dat de koers gaat stijgen tot iets onder de €20.000. Dit is natuurlijk op lange termijn.

Maar je moet ook zo denken: als je nu €0,20 cent investeert in Ripple, dan heb je een mogelijkheid dat je over 10 jaar hier bijna €20.000 euro van hebt gemaakt. En is dit niet zo? Dan ben je €0,20 cent kwijt.

Investeer je die €0,20 cent niet en stijgt de koers over 10 jaar wel naar €20.000 euro? Dan krijg je misschien wel spijt.

Ripple is dus een munt met veel potentie. De koers is nu ontzettend laag en experts voorpellen dat de toekomst van Ripple er rooskleurig uit zal zien.

Hoe investeer je in crypto?

Oké, je wilt nu zeker een beetje investeren in cryptomunten. Ik gebruik persoonlijk Bitvavo. Dit is een exchange die erg gebruiksvriendelijk is en dus perfect voor beginners.

Even goed om te weten: je moet jezelf identificeren aan de hand van een ID of paspoort. Dit is wettelijk geregeld. Het is dus betrouwbaar en wettelijk verplicht.

Het fijne aan Bitvavo is dat je makkelijk je saldo kan ophogen via iDEAL. Op Bitvavo worden de grootste en populairste munten, zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple aangeboden. Je hebt ook een geavanceerde modus, waardoor het voor wat meer ervaren traders ook een erg goede exchange is.

Een logboek

Echt een goede tip is om een logboek bij te houden. Doe dit in bijvoorbeeld Excel. Met een logboek zie je direct wat de koers was toen je een aankoop deed en wat de koers was toen je het verkocht. Via Excel kan je je winstpercentage laten berekenen en het cumulatieve winstpercentage. Niet alleen is dit erg leuk om achteraf te bekijken, maar je leert ook om je fouten in te zien.

Ik schrijf ook altijd op in het logboek waarom ik de munt (ver)koop. Misschien verwacht ik dat de koers gaat stijgen en koop ik daarom wel een munt. Of ik verwacht juist dat de koers gaat dalen. Als ik ‘last’ heb van emoties, zoals angst om mijn geld te verliezen of hebberigheid, kan je dit dan ook direct zien er er weer wat van leren.

Emoties beïnvloeden namelijk jouw (ver)koopgedrag. Dit is niet positief. Als je hebberig wordt dan wacht je misschien net wat te lang met jouw munten te verkopen en daalt de koers weer enorm. Of als je last hebt van angst dan durf je misschien niet te kopen op het moment dat de koers juist enorm laag is. Ik leer hier iedere keer weer van.

Cryptocurrency

Wil je meer leren over Bitcoin en andere cryptovaluta? Dan raad ik je zeker aan om de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto te volgen!


Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar