Investeren in Bitcoin: Hoe begin je?

Gepubliceerd door Sarah op

Bitcoin

Investeren in Bitcoin is een erg makkelijke manier om geld te verdienen, mits je het goed kan. Er zijn ook genoeg verhalen bekend van mensen die al hun geld zijn kwijtgeraakt aan Bitcoin.

Veel mensen zijn daarom ook van mening dat investeren in Bitcoin te vergelijken is met een gokspel. Investeer je toevallig precies op het goede moment? Dan heb je geluk.

Maar jij zou hier nu niet zijn als dit niet jouw mening is. Als jij wilt investeren in Bitcoins, maar je weet niet hoe je moet beginnen, dan zit je op de goede plaats. Ik ga jou stap voor stap uitleggen hoe ik ben begonnen met winst te maken in de wereld van crypto

De verschillende cryptomunten

Er zijn ontzettend veel verschillende cryptomunten. Misschien heb je alleen gehoord van Bitcoin, maar er zijn er zo veel meer. Hierdoor kan het lastig zijn om te kiezen in welke munt jij gaat investeren.

Mijn tip is om zelf even te kijken naar de koers. Wat is er de afgelopen tijd met de koers gebeurd?

Aan de hand van de koers, de achtergrond van de coin, het doel van de coin en de eigenaren kan jij de potentie bepalen. Het is jouw geld die je gaat investeren, dus jij moet je goed voelen bij de coin.

Je kan natuurlijk ook ‘gewoon’ in Bitcoin investeren, aangezien dat op moment van schrijven de grootste munt is.

De logo’s van verschillende crypto munten

De koers en het goede moment om te investeren

Het doel van investeren in Crypto is natuurlijk dat jij de coin zo goedkoop mogelijk koopt en zo duur mogelijk weer verkoopt. Maar vergeet niet dat jij ook nog een mens bent en emoties ervaart.

Misschien ben jij wel bang dat de coin instort en jij al jouw geld kwijt bent als de koers laag is, of misschien ben jij wel bang dat je juist het hoogtepunt misloopt en snel even wat geld investeert als juist de koers erg hoog is.

Dit is ook de reden dat de koers zo snel omhoog en omlaag kan gaan. Mensen hebben allemaal last van emoties. Probeer ze dus zo veel mogelijk uit te schakelen en je aan jouw regels te houden.

Mijn regels zijn namelijk dat ik ze nooit inkoop als de koers hoog is of verkoop als de koers juist laag is. Het kan lastig zijn om je aan deze regels te houden, maar als je het toch lukt kunnen de resultaten erg mooi zijn!

Kijk tevens niet naar de Bitcoin koers van het afgelopen uur, maar liever naar de koers van de afgelopen dag, week of maand. Hierdoor zie jij het grotere plaatje en ga je niet alsnog op het verkeerde moment investeren.

Jouw crypto kopen

Heb je een plan gemaakt? Mooi. Dan is het nu tijd om echt te gaan investeren.

Ik gebruik persoonlijk de exchange Binance voor het kopen en verkopen van mijn crypto.

Ik raad je dus zeker aan om jouw munten ook op dit platform te kopen. Aanmelden is namelijk gratis en de exchange zelf vind ik persoonlijk erg makkelijk te gebruiken.

Je kan eventueel jouw munten beveiligen door ze op een wallet te zetten. Hierdoor staan jouw munten veiliger en is er minder kans dat er hackers zijn die jouw munten stelen.

Allesovercrypto

Wil je alvast meer leren over het investeren in Bitcoin? Klik op de onderstaande knop om naar de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto te gaan!

Het goede moment vinden om jouw munten te verkopen

Het goede moment om jouw munten te verkopen heeft weer met de koers en emoties te maken. Het punt waarop mensen het hoogtepunt van de munt niet willen missen en massaal gaan inkopen, is het moment waarop jij ze het beste kan verkopen.

Meestal is namelijk het geval dat de koers een extreme daling gaat maken en de munten niet veel meer waard zijn.

Kijk hier wederom niet naar de koers van het afgelopen uur, maar liever naar de koers van de afgelopen dag, week of maand.

Blijven herhalen en blijven oefenen

Met de meeste dingen is het zo dat je moet blijven oefenen om er goed in te worden. Investeren in crypto is ook geen uitzondering. Je leert naar verloop van tijd de koerslijn steeds beter te lezen en je ziet sneller momenten waarop je moet kopen of juist verkopen.

Begin dus met kleine bedragen, zodat jij echt goed kan oefenen en ga daarna pas investeren met grote bedragen.

Emoties en mindset

Ik vind het toch nog even belangrijk om dit punt te benadrukken. Het klinkt allemaal erg vaag, maar toch zijn emoties en mindset de deur naar succes. Heb jij niet de juiste mindset en dus geen doorzettingsvermogen? Dan ga jij nooit goed worden in investeren in crypto.

Maar wil jij echt makkelijk rijk worden? Probeer zo veel mogelijk te oefenen. Een goede oefening is ook om de maandkoers van een paar jaar geleden van Bitcoin erbij te halen en te voorspellen wat de koers gaat doen. Omdat dit al van een tijd terug is, kan je jezelf controleren en kijken wat de koers daadwerkelijk heeft gedaan.

Nog even goed om te benadrukken is dat je emoties eigenlijk niet kan uitschakelen, maar wel kan onderdrukken. Probeer anders naar geld te kijken en probeer te beginnen met kleine bedragen. Als jij investeert met een groot geldbedrag dan heb jij waarschijnlijk meer last van emoties. Je wilt je geld niet kwijt raken en bent bang. Investeer jij eerst met een klein geldbedrag? Dan heb jij hier minder last van.

En hoe vaker jij hebt geïnvesteerd in crypto, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt en dus steeds comfortabeler bent met investeren met grotere geldbedragen.

Cryptocurrency

Wil je meer leren over investeren in cryptocurrency? Klik op de onderstaande knop en ga direct naar de GRATIS online Bitcoin training! Ik heb deze cursus zelf ook gevolgd en ben nu investeerder in onder andere Bitcoin!

Categorieën: Cryptocurrency

Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar