Leuke dingen om thuis te doen; mijn tips!

Gepubliceerd door Sarah op

In de coronatijd zitten steeds meer mensen thuis. Misschien heb je alles op Netflix al wel gezien, word je gek van puzzelen of heb je al jouw favoriete recepten kunnen uitproberen. Tijdens de huidige coronaperiode heeft iedereen wel één vaardigheid die ontzettend is verbeterd. Maar op een gegeven moment raak je verveeld.

Je kan niet zomaar even shoppen, reizen zit er zeker niet in en een familiebezoekje wordt ten zeerste afgeraden. Maar wat doe je dan wel?

Ik geef jou hier mijn tips, zodat jij je straks dagenlang kan vermaken! En het zijn nog praktische dingen ook!

Boeken lezen of luisteren

Boeken lezen vinden sommige mensen ontzettend leuk en anderen weer super saai. Maar je wordt er wel slimmer van, blijkt uit onderzoek. ’s Avonds met een goed boek op de bank zitten is heerlijk.

Of ben je niet zo van het lezen? Dan kan je er ook over denken om via bijvoorbeeld Storytel boeken te gaan beluisteren. Dit kan je doen tijdens het koken, wandelen of sporten.

Opruimen en verkopen

Oke, ik geef toe, dit is ook niet mijn hobby. Opruimen is niet leuk, maar wel ontzettend praktisch. Ik had bijvoorbeeld zelf een hele kledingkast vol met oude kleren die ik zelf niet nodig had. Ik ben het gaan sorteren, fotograferen en verkopen! En nu heb ik al een paar tientjes verdiend door spullen te verkopen die ik zelf niet nodig had.

Natuurlijk kan je spullen verkopen via Marktplaats. Let er wel op dat het ophalen niet altijd even ‘corona-proof’ is en reizen (ook door Nederland) op dit moment wordt afgeraden.

Maar als jij net zoals ik je oude kleren wilt verkopen, dan raad ik zelf Vinted aan. Het is voor zowel kopers als verkopers veilig. Alles wordt namelijk door Vinted zelf geregeld. Een koper betaald vooraf een kledingstuk, maar dit bedrag wordt vastgehouden door Vinted. Vinted stuurt jou een bericht over dat jouw kledingstuk is verkocht, en je krijgt een verzendlabel toegestuurd. Deze moet je zelf nog even uitprinten, maar is reeds betaald door de koper. Zodra Vinted ziet dat jouw kledingstuk is aangekomen (dit zien ze aan de Track & Trace), krijg jij jouw geld gestort op jouw Vinted Portemonnee. Je kan jezelf ten alle tijden uitbetalen!

Stuur berichtjes of bel iemand op

Zeker in de huidige coronaperiode heerst er veel eenzaamheid. Met name de ouderen die binnen de risicogroep vallen zullen niet snel naar buiten gaan. Bel iemand op. Misschien je oma en opa, of gewoon oude bekenden. Als je echt niks te doen hebt kan je ook voorstellen om iets voor ze te doen. Denk aan bijvoorbeeld boodschappen doen voor iemand.

Maar het is al echt een teken van waardering als je enkel even een berichtje stuurt.

Begin een blog!

Een blog is echt super leuk (geloof me, ik weet er alles van!) en je kan jezelf er dagen lang mee vermaken. Schrijf over onderwerpen die jij interessant vindt. Je kan dit natuurlijk doen via websites die automatisch een website voor jou maken, maar je kan ook besluiten om zelf een website te gaan bouwen. Niet bang zijn, het is tegenwoordig zo makkelijk om zonder technische kennis een website te bouwen! En ik heb het ook gedaan (zonder technische kennis!).

En nog een pluspunt van het beginnen van een eigen blogsite is dat je er geld mee kan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan advertenties op jouw website, maar je kan ook gebruik maken van affiliate marketing. Dit is het promoten van andermans producten op jouw site.

Heb jij bijvoorbeeld een website over make-up, dan kan je via bepaalde websites een unieke link krijgen naar de website van een bekend make-up merk. Als iemand dus op jouw unieke link klikt, dan wordt iemand doorverwezen naar de website van het product. En schaft iemand het product dan ook aan, dan ontvang jij hier commissie over.

Dit kan natuurlijk een leuk zakcentje zijn, maar naarmate jouw website (en dus jouw verkopen) groeit, dan ga jij meer verdienen.

Affiliate Marketing Revolutie

Meer leren over geld verdienen met affiliate marketing? Neem dan een kijkje bij de introductievideo van Jacko Meijaard. Hij verdiend zelf meer dan €10.000 per maand door dit verdienmodel.

Betaalde enquetes invullen

Het is zo simpel en je kan jezelf er urenlang mee vermaken; betaalde enquetes invullen. Je hoeft enkel je mening te delen en krijgt hier geld voor in de plaats. Dit zal niet heel veel geld zijn, maar als jij het vaak en lang genoeg doet, kan jij er wel een leuk zakcentje mee verdienen.

Let er wel even op dat je betrouwbare websites gebruikt hiervoor. Mijn persoonlijke favoriete websites zijn:

Enquete Invullen

Een filmavondje, gewoon thuis!

Als jij de nieuwste films wilt zien, maar wel wat geld wilt besparen, is een filmavondje thuis de ideale oplossing voor jou!

Je kan altijd natuurlijk Netflix avondjes houden, maar misschien heb je al deze films al eens gezien.

Meld je bijvoorbeeld aan bij Pathé Thuis. Hier kan je recente films kijken, zonder een abonnement. Je betaald per film. Deze kan je huren. Heb je dus geen Netflix of staat een bepaalde film er niet op? Neem dan vooral een kijkje bij Pathé Thuis!

Begin een eigen webshop

Oké, ik geef toe. Een eigen webshop beginnen op een moment dat je je verveelt klinkt misschien als een beetje ‘too much’. Maar als jij je echt regelmatig verveeld, is dit een goede optie. Je kan je hier namelijk mee bezig houden wanneer je wilt.

En je hoeft er geen website voor te bouwen. Je kan ook bijvoorbeeld via Bol.com gaan verkopen. En je kan er echt goed geld mee verdienen.

Meer leren? Lees dan hier mijn post over hoe je een succesvolle e-commerce webshop opbouwt via Bol.com!

Ga je vaardigheden als dienst verkopen

Kan jij bijvoorbeeld goed logo’s ontwerpen, teksten vertalen of zelf liefdesadvies geven? Dan kan je deze vaardigheden als dienst verkopen via een platform als Fiverr. Hier kunnen bedrijven voor een relatief goedkope prijs freelancers van over de hele wereld inhuren.

Je kan altijd jouw campagnes uitzetten, mocht je een keer een paar dagen niet beschikbaar zijn. Maar heb je wat tijd over? Dan kan je dit gaan doen!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar