Over Mij

Geld verdienen vanaf de bank. Voor veel mensen is dit de ultieme droom, maar de meeste mensen gaat dit niet lukken. Waarom niet? Sommige mensen hebben niet de motivatie, het doorzettingsvermogen of ‘de tijd’ om deze droom werkelijkheid te maken.

Maar ik? Ik werk hard om deze droom werkelijkheid te maken. En deze tips deel ik maar al te graag met jullie.

Het begin van mijn avontuur

Een jaar of vijf geleden begon mijn avontuur. Ik begon klein. Betaalde enquetes invullen. Het was niet dé manier om online geld te verdienen, maar het was voor mij op dat moment voldoende. Ik heb het geld opgespaard en uiteindelijk heb ik er een leuke vakantie naar Bulgarije van kunnen betalen.

Ik vond het toen erg belangrijk wat andere mensen dachten van mij. Ik vond het niet leuk om ‘raar’ gevonden te worden. En geld verdienen op internet? Ja, dat was ‘raar’.

Dus ik had besloten om het niet tegen iemand te zeggen. Dus ik zat regelmatig met mijn laptop op de bank, zonder dat iemand wist waar ik mee bezig was.

Negativiteit

Uiteindelijk besloot ik het toch te vertellen. Ik vertelde het eerst tegen mijn vrienden. Deze mensen waren nooit negatief. Ze steunden me allemaal in hetgeen dat ik wilde doen.

Maar dit was de eerste keer in jaren dat ze dit niet waren. De negatieve woorden vlogen rond mijn oren.

Het zijn maar woorden, maar als het om iets gaat waar je zo veel tijd in hebt gestoken, dan komen deze woorden zo hard aan.

“Saar, je bent zo veel tijd kwijt. Weet je wat je allemaal met deze tijd kan doen?”

“Je leeft op een roze wolk. Je gaat hier nooit zo veel geld mee verdienen als dat je denkt.”

Maar ik had al wél succes! Mijn vakantie naar Bulgarije, wat uiteindelijk maar €200,- euro kostte, had ik hiermee betaald! Ja, ik was er een hoop tijd mee kwijt. Maar wat mijn vrienden niet besefte is dat ik het leuk vond.

In mijn vrije tijd was ik liever urenlang bezig met enquetes invullen, dan ieder weekend in de kroeg te zuipen.

Zoals je al eerder hebt gelezen, vond ik het toen heel belangrijk wat mensen van mij vonden. Als niemand positief is over jouw idee, dan begin je echt aan jezelf te twijfelen.

Ik vroeg me af: “Misschien leef ik wel op een roze wolk?” “Moet ik niet andere hobby’s zoeken om iets nuttigs te doen met mijn tijd?”

Deze woorden spookten zo door mijn hoofd, dat ik na een lange tijd ben gestopt met enquetes in te vullen.

Een nieuw hoofdstuk: Bitcoin

Het is inmiddels een paar jaar later. Ik hield me niet meer bezig met betaalde enquetes, maar had inmiddels een ‘normale’ 9 tot 5 baan.

Deze baan vond ik echt leuk. Maar voor mij was het niet genoeg. Ik wilde vaak op vakantie, had veel familiedagen en verjaardagen wilde ik niet missen.

Ik had bij deze baan een maximum aantal vakantieweken. En ik voelde me zo schuldig als ik weer vrij moest vragen voor een familiedag, verjaardag of vakantie.

Dit was het moment waarop ik besefte dat ik graag zelf zou willen beslissen hoeveel vakantieweken ik neem en wanneer ik deze opneem. Er was echter op dat moment geen mogelijkheid voor mij om dit waar te maken. Of dat dacht ik in ieder geval.

Ik wilde weer studeren. Ik nam ontslag van mijn baan en verhuisde naar de andere kant van Nederland. Ik had dus een kamer nodig waar ik in kon wonen. Die had ik al vrij snel gevonden. Ik had een prachtige studio met eigen badkamer en keuken. Dit is natuurlijk erg luxe voor een student. Dus ik wilde maar eens kijken naar een baantje.

Ik had een baan gevonden bij een hotel in de buurt als receptioniste. Ik heb deze baan echter al vrij snel opgezegd. Ik wilde namelijk niet in de weekenden werken, want dan zag ik mijn familie niet meer. Ik wilde ook zelf kunnen bepalen wanneer ik vrij kon zijn in verband met het leren voor tentamens.

Maar dit was niet mogelijk. Dus ik keek verder naar baantjes en heb er uiteindelijk geen aangenomen. En toen kwam ik in aanraking met Bitcoin.

Een vriend van me is investeerder in Bitcoin. We hadden het ook wel eens gehad over zijn manier van geld verdienen. En ik wist dat hij best prima verdiende. Hij vertelde mij ook dat hij hier hard voor heeft gewerkt. Hij heeft cursussen gevolgd, boeken gelezen en zich ontzettend goed geïnformeerd bij andere investeerders.

Dit inspireerde mij.

Ik dacht terug aan mijn tijd met betaalde enquetes. Over hoe mensen niet altijd even positief waren, maar het toch mogelijk was om geld te verdienen op het internet.

Dus ik wilde ook in Bitcoin investeren. Ik heb hard gewerkt om me in te lezen voordat ik ook maar iets zou investeren. Ik had boodschappen om te betalen, mijn kamer en studie. Het leven was duur voor mij.

Maar ik had toch besloten om een paar euro te investeren in Bitcoin. En doordat ik me had ingelezen, wist ik bijna zeker op welk moment ik zou investeren en wanneer ik weer zou verkopen.

Een nieuwe manier van geld verdienen

Inmiddels was het mij wel duidelijk dat geld verdienen op internet daadwerkelijk mogelijk is. Maar stoppen met de studie wilde ik echt niet. Als je eenmaal iets hebt gevonden dat je leuk vindt, maakt het je niet uit hoeveel je er mee verdient.

Op een dag had ik niks te doen. Dus ik ging naar Google en typte daar in ‘geld verdienen op internet’. Ik kreeg honderden al dan wel niet duizenden resultaten. Er stond veel over betaalde enquetes, maar ook een manier van geld verdienen waar ik nog nooit van had gehoord; Affiliate Marketing.

Maar ik begon weer met betaalde enquetes. Ik durfde een nieuw avontuur met affiliate marketing nog niet aan.

Ik merkte echter dat betaalde enquetes niet meer zo veel voldoening gaf als 5 jaar geleden.

En die woorden ‘Affiliate Marketing’ spookte nog steeds door mijn hoofd.

Ik had het opgezocht. En uiteindelijk bleek dat ik steeds enthousiaster begon te worden over dit vak.

Ik hield altijd al van teksten schrijven. Op de middelbare school schreef ik tijdens het vak Nederlands ook hele lessen teksten. Ik zeg niet dat het goede teksten waren, maar ik vond het leuk om te doen.

En dat wilde ik weer. Iets wat ik leuk vind. Dit keer maakte het mij echter niet uit wat mensen vinden van deze hobby. De negativiteit maakte me niet meer uit en ik had besloten mij meer te focussen op het positieve.

Dus ik begon vol goede moed met internet video’s over websites maken. Ik ben niet technisch, dus het was voor mij erg lang puzzelen.

Maar het was gelukt. Na dagenlang eraan gewerkt te hebben had ik mijn eerste website! Was het een goede website? Nee. Had ik er geld mee verdiend? Nee, dat ook niet.

Maar dit gaf voor mij weer voldoening. Ik was trots op de website die ik had neergezet! Nu wist ik dat ik een website kon maken. Dus ik ging me nu focussen op beter worden. Investeren in jezelf is de beste investering die er is!

Toen kwam ik langs een website die mijn hele leven op zijn kop heeft gezet. Ik heb er al eerder in geschreven op mijn blog. Op deze website, Affiliate Marketing Revolutie, waren er niet alleen maar video’s over hoe je een goede website opstart, maar ook een community.

Ik merkte dat tijdens het lezen van de berichten in deze community ik echt het idee had dat ik mensen had gevonden met dezelfde mindset. Iedereen op de community reageerde dan ook erg positief toen ik me voor het eerst voorstelde.

Ik ben me toen volledig gaan focussen op affiliate marketing. Hoewel ik nog steeds graag investeer in crypto.

Met mijn studie moet ik dus af en toe keuzes maken. Studeren staat nog steeds op nummer 1, want investeren in jezelf is de beste investering die er is. En ik wil kennis, ik ben leergierig.

Nu ben ik mijzelf, naast de studie dus, volledig gaan focussen op affiliate marketing. Teksten schrijven en websites bouwen is echt een hobby geworden van mij. In plaats van ’s avonds TV kijken, zit ik met mijn laptop aan de keukentafel om aan mijn websites te werken.

Op dit blog hoop ik mensen dan ook te informeren. Ik hoop dat als je mijn berichten leest, je net zo geïnspireerd raakt als ik toen.

Veel plezier met het begin van jouw avontuur!

Sarah

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar