Wat beïnvloed de Bitcoin koers?

Gepubliceerd door Sarah op

Bitcoin

De Bitcoin koers lijkt zo vaak te schommelen. De ene keer tikt de koers de €10.000 euro aan en de andere keer is het weer de helft. Zonder kennis is het dan ook zeer lastig om de koers te voorspellen en het goede moment te vinden om Bitcoin te (ver)kopen.

Ik kan jou precies uitleggen wanneer jij wel en niet moet investeren, maar het is veel makkelijker voor jou als je de koers ook daadwerkelijk begrijpt.

Ik zal jou dus mijn visie uitleggen op de Bitcoin koers!

Hoe komt de koers tot stand?

Als ik me nog iets kan herinneren van Economie op de middelbare school, dan is dat dat een bedrag afhankelijk is van vraag en aanbod.

Als er ineens een drastisch tekort is aan brood en er minder bakkers zijn, dan zijn er dus meer mensen die om brood gaan vragen. De bakker kan dan dus meer geld vragen voor zijn brood, want brood is schaars en de mensen willen toch wel brood kopen.

Maar andersom ook. Als ineens heel veel mensen bakker worden en er meer brood op de markt komt, dan komt er meer concurrentie. Bakkers gaan concurreren met elkaar, want ze willen allemaal dat klanten hun brood gaat kopen.

Dan gaat de prijs omlaag, want alleen als de prijs laag is gaan mensen het brood kopen, anders kopen ze het brood wel bij een concurrent.

En dit is ook precies hetzelfde bij de Bitcoin koers.

Dus door wie wordt de Bitcoin koers beïnvloed?

Als de prijs erg laag is, zullen meer mensen in de koers stappen, dus zij kopen Bitcoin. Hoe meer mensen dit doen, hoe minder aanbod er is en meer vraag. Maar de prijs zal stijgen tot een bepaald punt.

Na dit punt stort de prijs een beetje in. De koers zal enorm snel dalen, waardoor er veel mensen hun geld kwijt zullen zijn. Enkel de ‘slimme’ investeerders zullen hun coins op het hoogtepunt hebben verkocht.

De koers wordt dus door investeerders beïnvloed. Niet door een robot of een algoritme.

Wat is de belangrijkste factor die de koers beïnvloed?

Het koopgedrag van mensen is eigenlijk de belangrijkste factor. Dit kan dus worden beïnvloed door verschillende factoren. Neem bijvoorbeeld de coronacrisis. Je zag een enorme daling in de koers rond maart. Als je terugkijkt naar de koers, dan zie je dat op dat moment een Bitcoin ongeveer €4000,- waard was.

Om dit even in perspectief te zetten, dit is de huidige Bitcoin koers:

  • bitcoinBitcoin€36,777.10-1.73%

Je zag dus dat op dat moment mensen niet wilden investeren in Bitcoin.

Maar dit is natuurlijk een uitzonderlijke situatie die de hele wereld beïnvloedt. Er is namelijk in mijn ogen een nóg belangrijkere factor die echt meespeelt in het bepalen van de koers.

Allesovercrypto

Alvast meer leren over investeren in crypto? Neem dan een kijkje op onderstaande website en volg de GRATIS online Bitcoin training!

Emoties van de investeerders

Het klinkt zo stom. Maar de emoties van investeerders spelen een enorm grote rol in de koers. Zoals ik al had beschreven, is de koers afhankelijk van vraag en aanbod.

Maar stel je voor.

Jij investeert €1000,- euro in Bitcoin. Dat is best veel geld, toch?

Je kijkt iedere 15 minuten DIRECT als de koers weer wordt ge-update. En je ziet dat hij stijgt. Eerst was het misschien wel €8000,- per Bitcoin, nu is het ineens €9000,- per Bitcoin. En je denkt na; ‘goh, misschien stijgt de koers wel naar €11.000,- per Bitcoin! Dan heb ik lekker veel winst gemaakt!’. En je wacht. En je ziet de koers stijgen. Jij hebt nu jouw mindset op €11.000,- gezet.

Maar de koers is €10.000,- per Bitcoin. En ineens daalt de koers, hard! €6000,- per Bitcoin. Je bent dus geld verloren, terwijl je dacht dat de koers zou stijgen. Je bent boos. Je wilt niet meer investeren, want je bent jouw geld kwijt! Ondanks dat €6000,- per Bitcoin echt een laag bedrag is, heb jij er geen vertrouwen meer in en wil je niet meer investeren.

Zie je wat er in deze casus allemaal verkeerd ging? Ja, het ging allemaal om emoties.

Je wordt hebberig. Dat eindigt niet goed, want de koers daalt. En dan voel je teleurgesteld en boos. Je (ver)koopt jouw munten dus niet op de goede momenten.

Want wat had je moeten doen? Op het punt van €10.000,- had jij echt al wel jouw munten moeten verkopen. Iedereen wordt hebberig, maar dat moet jij zien te voorkomen. En op het punt dat het €6000,- per Bitcoin was, had jij weer munten moeten kopen. Dan maak je winst.

Hoe zorg je dat je jouw emoties ‘uitschakelt’ tijdens een trade?

Allereerst. In de casus gebruik je €1000,- als bedrag dat je investeert. Dit is een groot bedrag. Je wilt dit dus niet kwijtraken en wordt bang. Dat is de eerste emotie, en dat wil je dus niet hebben.

Investeer dus met een bedrag waar jij je comfortabel bij voelt. Ja, je kan altijd het geld kwijtraken. Wees hier dus ook op voorbereid. Al is het maar €1,- dat je investeert. Zo lang jij je er comfortabel bij voelt en geen emoties hebt tijdens het traden, dan is het goed!

Wat is dan het juiste moment om te investeren?

Het klinkt logisch. Maar investeer op het moment dat de koers laag is en verkoop jouw munten op het moment dat de koers hoog is. Zo maak je zo veel mogelijk winst.

En dit draait dus om voorspellen.

Voorspel de koers. Je kan op een gegeven moment bepaalde punten herkennen binnen de koers. Kijk vooral naar de ‘Candlestick’ koers. Hier kan je een Bullish Engulfing en een Bearish Engulfing in herkennen.

Bullish Engulfing

Dit is wanneer het lichaam van de positieve koers (groen) groter is dan de voorgaande dalende koers (rood). Dit komt vaak voor wanneer de koers laag is en geeft vaak een opkomende koers aan. Zo zie je dus wanneer de koers gaat stijgen.

Bearish Engulfing

Bij Bearish Engulfing is het precies andersom. Dan is het lichaam van de negatieve koers (rood) groter dan het lichaam van de voorgaande positieve koers (groen). Dit komt vaak voor wanneer de koers hoog is. Dit duidt dan op een dalende koers. Verkoop jouw munten dus snel als je dit herkent in de koers!

Oefenen!

Wat vooral belangrijk is, is het oefenen met het voorspellen van de koers. Kijk bijvoorbeeld naar de koers van het verleden. Voorspel wat de koers gaat doen. Je kan dan direct zien wat de koers daadwerkelijk gedaan heeft, want het is een koers uit het verleden natuurlijk.

Wanneer je dit een beetje onder de knie hebt, kan je proberen met enkele euro’s te investeren. Dit is niet alleen goed om dus te oefenen, maar je krijgt ook wat meer zelfvertrouwen en raakt bekend binnen de wereld van crypto investeren. Ideaal dus!

Wanneer je hier dus een beetje bekende mee bent, kan je met grotere bedragen gaan investeren, en misschien op een gegeven moment je geld hiermee gaan verdienen!

Cryptocurrency

Meer leren over investeren in Crypto? Dan raad ik je zeker aan om de GRATIS online Bitcoin training te volgen van AllesOverCrypto. Klik op de onderstaande knop om deze GRATIS training te volgen!Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar