Wel of niet investeren in cryptocurrency: mijn eerlijke mening

Gepubliceerd door Sarah op

Investeren in cryptocurrency is een erg snelle manier om geld te kunnen verdienen. Voor sommige mensen is dit dan hun voornaamste bron van inkomen. Jij zou hier ook niet terecht zijn gekomen als dit jou niet zou interesseren.

Ik investeer regelmatig in cryptocurrency en ik deel dan ook graag mijn tips voor beginners. Ik zal bij het begin beginnen. Want waar koop je eigenlijk cryptomunten? Is het een betrouwbare manier van geld verdienen? En wat zijn mijn tips voor jou?

Waar kan je cryptomunten kopen?

Op crypto exchanges kan je cryptomunten kopen. Er zit ook nog verschil in de exchanges. Deze platforms bepalen namelijk zelf welke cryptomunten zij aanbieden. En er zit ook nog verschil in de gebruiksvriendelijkheid van een exchange.

Ben je een beginner? Dan raad ik je eigenlijk de makkelijkste exchange Bitvavo aan. Deze exchange is heel overzichtelijk. Hier kan je munten kopen zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en nog vele andere munten. Hier staan dus meer de bekendere munten op.

Ben je al wat bekender binnen de wereld van cryptocurrency? Dan raad ik je eerder de exchange Binance aan. Deze is wat gavanceerder en biedt dus meer trademogelijkheden aan. Deze exchange is wel wat lastiger.

Ik had mijzelf al direct op beide exchanges aangemeld toen ik begon met het investeren in cryptocurrency. Ik gebruikte echter aan het begin vooral Bitvavo en pas na een tijdje begon ik ook mijn account op Binance te gebruiken.

Je dient wel op beide exchanges jezelf te verifiëren met je paspoort. De reden hiervoor is dat het aan de wet dient te voldoen. Dit is dus wettelijk bepaald en heeft dus ook geen invloed op de betrouwbaarheid van de exchange.

Kennis is macht

Een beginnersfout kan er voor zorgen dat jij het geïnvesteerde geld kan verliezen. Er zijn, zoals je misschien wel weet, ook voldoende negatieve verhalen over het investeren in cryptomunten te vinden. Mensen worden vaak te hebberig of investeren zonder überhaupt een blik te hebben geworpen op de koers.

Daarom geldt bij het investeren in crypto deze gouden regel: kennis is macht.

Als jij een beetje kennis hebt over wat precies de koers beïnvloedt, dan kan je daarop inspelen en winst maken.

Heb jij een beetje kennis over wat er voor zorgt dat een munt populair wordt, dan kan jij hierop inspelen en hoge winsten maken.

Ik had persoonlijk een online cursus gevolgd voordat ik ook maar één euro had geïnvesteerd. Niet alleen heeft deze cursus ervoor gezorgd dat ik goed voorbereid aan een trade begin, maar ik ga ook met een goede dosis zelfvertrouwen een trade maken. Door dit zelfvertrouwen zorg ik ervoor dat ik geen ‘last’ heb van emoties en kan ik met een objectieve blik de koers inspecteren.

Allesovercrypto

Wil je alvast meer leren over Bitcoin en investeren? Klik op de knop hieronder om direct naar de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto te gaan!

Jouw grootste vijand

Jouw grootste vijand is niet de grote hoeveelheid mensen die investeren, maar dat ben jij zelf. Emoties kunnen jouw gedrag zo erg beïnvloeden dat jij op verkeerde momenten munten gaat (ver)kopen. Het is dus echt van belang dat je leert om met zelfvertrouwen een trade in te stappen.

Hoe je de vijand jouw beste vriend maakt

Het klinkt erg raar. Maar je kan er voor zorgen dat jouw vijand jouw beste vriend wordt. Zoals ik hiervoor al had beschreven is jouw grootste vijand jouw emoties. Maar dit geldt niet alleen voor jou. Andere mensen hebben hier ook last van. En emoties beïnvloeden het (ver)koop gedrag van andere investeerders.

Als je kijkt naar de koers, dan kan je voorspellen van welke emoties mensen last hebben.

Je ziet dat de koers erg snel kan stijgen. Dit is het moment waarop mensen erg hebberig worden en snel wat extra munten gaan kopen. De gedachte hierachter is dat mensen denken om snel nog wat extra winsten te pakken.

Dit fenomeen wordt FOMO (Fear Of Missing Out) genoemd. De koers stijgt snel en mensen gaan snel kopen. Het gevolg hiervan is dat de koers keihard gaat dalen. Mensen gaan hier ook weer op reageren. De emotie waar mensen nu last van gaan krijgen is angst. In de angst om nog meer geld te kunnen verliezen, gaan mensen nu maar snel verkopen. De koers is nu vrij laag en de emotie waar mensen nu last van hebben is depressie.

De voornaamste emoties die de koers beïnvloeden zijn dus hebberigheid en angst. Door deze kennis toe te passen kan jij dus winsten maken. Koop daarom juist op momenten dat andere mensen last hebben van angst of depressie en verkoop juist op momenten dat mensen hebberig worden. Je gaat dus tegen de emoties van anderen in handelen.

Leer van je fouten

Het kan altijd zo zijn dat je een fout maakt. Misschien had je de koers verkeerd ingeschat en heb je toch verlies gemaakt. Dat kan namelijk altijd. Zelfs de beste cryptoinvesteerders maken verliezen.

Het is dan ook erg makkelijk om het na 1 fout direct op te geven en dus te stoppen met het investeren in cryptomunten. Ik raad je echter aan om met een objectieve blik te kijken naar de trade en te evalueren. Wat is er mis gegaan? En wat kan je in de toekomst doen om dit te voorkomen?

Trade logboek

Veel investeerders houden een logboek bij. Hierin leggen ze vast wanneer de trade is gemaakt, wat de koers was en wat de reden is dat jij hebt besloten om de markt in te stappen.

Doe dit ook voor alle momenten dat je de munt(en) weer verkoopt. Waarom stap je uit de markt? Wat is de koers? Wanneer heb je precies de munt(en) verkocht?

Als jij een fout maakt, dan kan je dus makkelijk terugkijken naar de trade en evalueren.

Maar natuurlijk is het ook leuk om na een tijdje terug te kijken naar jouw eerdere trades. Misschien zie jij wel een aantal beginnersfouten en kan je er nu wel om lachen. Dat is natuurlijk altijd erg motiverend.

Nog een reden om een trading logboek bij te houden is voor de administratie. Als jij een beetje kennis hebt van Excel dan kan je er ook voor zorgen dat met Excel zelf jouw winsten uitrekent. Zo zie je direct zonder al te veel moeite hoe het gaat met jouw inkomsten.

Stapel geld

Hebberigheid

Nog een tip is om te zorgen dat jij niet te hebberig wordt. Pak op tijd jouw winsten. Mocht jij dus een fout maken, dan ben je in ieder geval niet alles kwijt.

Tevens kan een exchange altijd gehackt worden en is het dus praktisch als jij jouw geld dus niet altijd op deze exchange hebt staan.

Op deze manier maak je toch winsten en kan je misschien wel iets (heel) leuks doen van het geld dat jij hebt verdient!

Cryptocurrency

Wil jij ook meer leren over cryptomunten? Klik op de onderstaande knop om de gratis online Bitcoin training van AllesOverCrypto te volgen! Ik heb deze cursus ook gevolgd en maak succesvolle trades met onder andere Bitcoin!

Categorieën: Cryptocurrency

Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar