Welke crypto kopen? Mijn top 3!

Gepubliceerd door Sarah op

Bitcoin

In 2020 is de wereld van crypto een stuk groter dan alleen maar Bitcoin. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Bitcoin volledig is verouderd. Integendeel, want ook Bitcoins toekomst ziet er rooskleurig uit.

Ik ga in dit artikel dan ook in op mijn top 3 cryptomunten met potentie!

Bitcoin

We beginnen natuurlijk met Bitcoin. Deze coin is de afgelopen tijd ook weer veel gestegen in waarde. Dit heeft te maken met de halvering die heeft plaatsgevonden. Deze halvering vindt eens in de vier jaar plaats.. Dit is dus over een paar jaar weer het geval.

Doordat er dus een halvering plaatsvindt, is er minder aanbod aan Bitcoin en stijgt de prijs. Veel Bitcoinfanaten kijken hier dan ook zeker naar uit!

En de prijs stijgt nog steeds. De huidige prijs van een Bitcoin is op dit moment:

  • bitcoinBitcoin€37,082.10-0.55%

En volgens experts zal de prijs ook steeds meer gaan stijgen.

Ripple (XRP)

Voor de mensen die vaker mijn blogs lezen is het geen verrassing dat Ripple ook binnen dit lijstje te vinden is. Het is een altcoin waar ik zelf een hoge verwachting voor heb.

De munt is op moment van schrijven niet veel waard. Namelijk:

Ik verwacht dat de coin in 2030 ca. €17.000 waard gaat zijn, mits alles goed verloopt natuurlijk. Persoonlijk zou ik geen hele grote bedragen investeren in Ripple, maar als je toch besluit om 1 Ripple te kopen en de munt gaat toch down, dan ben je maar een paar cent kwijt. En hé, als mijn verwachtingen kloppen (en dat hoop ik natuurlijk) dan ben je me wel dankbaar!

Ethereum

Ethereum is ook niet geheel verrassend op dit lijstje, aangezien de munt dit jaar een nieuwe update gaat uitvoeren, namelijk de Ethereum 2.0. Deze update zorgt ervoor dat de munt sneller en veiliger gaat worden. Natuurlijk echt een pluspunt voor deze munt. Waarschijnlijk zal deze update rond november online gaan.

De munt was begin 2020 iets meer dan €100 waard. En nu?

Allesovercrypto

Alvast meer leren over investeren in crypto? Dan raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto!

Hoe investeer je in crypto?

Nu je mijn top 3 met potentie tonende munten hebt gelezen, zal ik je precies vertellen hoe je het beste kan investeren in cryptomunten.

Waar koop je cryptomunten?

De vraag waar ik vooral het antwoord op wilde weten toen ik begon met crypto investeren was: waar koop je die dingen?!

Je hebt hier dus verschillende mogelijkheden. Je kan bij verschillende crypto exchanges munten (ver)kopen. De exchanges zijn te vergelijken met een bank. Maar dat zijn ze natuurlijk niet. Het hele doel van cryptomunten is namelijk om geen derde partij (dus de banken) te hebben.

Ik gebruik persoonlijk de exchange Bitvavo. Aanmelden is namelijk gratis en het is een super gebruiksvriendelijke exchange.

Bij het aanmelden moet je jezelf wel verifiëren door middel van een identificatiebewijs. Dit is heel normaal. Het is namelijk wettelijk verplicht.

Nu je bent aangemeld is het tijd om geld op je exchange te zetten. Bij Bitvavo is het voordeel ook dat je met iDeal tegoed kan storten. Dit is dus super makkelijk en snel. Dit tegoed kan je gebruiken om te investeren in crypto.

Als je je munten verkoopt, wordt dit weer als tegoed gestort op je Bitvavo account. Dit kan je vervolgens makkelijk uit laten betalen. En voila, je trade is gemaakt!

Wat is het juiste moment om te investeren in crypto?

Dit is een enorm lastig onderwerp. Het draait voornamelijk om kennis en ervaring. Mijn tip is dan ook om zeker niet te veel te investeren aan het begin. En ik ga je zo goed mogelijk proberen uit te leggen waarom je aan het begin niet met grote bedragen moet gaan spelen, ook al denk je 100% zeker te weten dat de koers gaat stijgen.

Emoties en crypto

Emoties lijken niet relevant tijdens het traden in crypto. Maar ik kan je vertellen dat dit één van de belangrijkste aspecten is tijdens het cryptotraden.

Het is zo ontzettend belangrijk om je emoties zo goed mogelijk uit te schakelen en je niet te laten beïnvloeden.

Je wordt bang

Ga je wel met grote bedragen traden, dan is het gevoel van ‘ik wil het niet kwijtraken’ zo veel groter dan wanneer je met een paar euro trade. Je wordt bang om je geld te verliezen en maakt misschien de verkeerde keuzes.

Je wordt euforisch

Je ziet de koers stijgen. €8.000 wordt €9.000 per Bitcoin, €9.000 wordt €10.000 per Bitcoin. Je hebt misschien nu wel het doel dat je bij €11.000 per Bitcoin je munten gaat verkopen en je dan een leuke auto gaat kopen. Je zit al een beetje in dromenland in je nieuwe auto.

Maar dan, de koers daalt enorm. €5.000 per Bitcoin. Meer dan de helft van je geld is weggegooid. En als jij nou met hele grote bedragen hebt geïnvesteerd, is deze klap zo veel groter.

Dus doe het nou gewoon niet aan het begin, maar wordt eerst wat beter in de koers te voorspellen.

Je emoties uitschakelen

Je emoties uitschakelen kan je oefenen. Als jij beter wordt in traden, krijg je meer zelfvertrouwen en weet je precies wanneer je jouw munten moet (ver)kopen.

De logo’s van verschillende cryptomunten

Beveilig die munten, nu!!

Je munten beveiligen. Het klinkt zo stom. Maar wat je dus echt niet moet vergeten is dat cryptomunten digitaal zijn. En wat digitaal is, daar zitten hackers op. Dus er zijn zeker hackers die proberen jouw munten te stelen (zeker als jij veel geld in crypto hebt zitten!). Daarnaast worden exchanges (weet je nog, die ‘nep’ banken?) regelmatig gehackt. Als jij dus nog veel tegoed hierop hebt staan, dan is dat geld weggegooid.

Het aanmaken van een beveiliging voor jouw crypto is zo makkelijk. Het kost niet veel tijd. Er zijn ook verschillende vormen van beveiliging. Je maakt altijd een wallet aan. Dit kan variëren van een gratis paper wallet tot een dure hardware wallet. Maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan een software wallet. De wallet die ik gebruik is gratis en super makkelijk om te gebruiken. En ze staan veilig.

Software wallets zijn er in alle soorten en maten. Check even op Google welke software wallet jouw cryptomunt ondersteunt en je kan de wallet gemakkelijk downloaden via internet. Zorg wel even dat je een uniek, moeilijk wachtwoord bedenkt. Het beste is een super moeilijk wachtwoord die je op papier opschrijft en in een kluis legt. Zo heb je een extra beveiligde wallet!

Maar dan, wat ís het juiste moment om te investeren in crypto?!

Het juiste moment om te investeren heeft te maken met de koers en jouw emoties.

Het punt waarop mensen het hoogtepunt van de munt niet willen missen en massaal gaan inkopen, is het moment waarop jij ze het beste kan verkopen. Doordat ineens iedereen de munt heeft, wordt de munt minder waard, waardoor er een enorme daling komt. En jij hebt je munten dan al verkocht, dus jij hebt geen verlies gedraaid.

En andersom. Het moment waarop veel mensen al hun geld zijn kwijtgeraakt door deze enorme daling en niet meer durven te kopen, is de koers enorm laag. Jij kan dit dus gebruiken door nu juist de munten te kopen voor een goedkope prijs en ze dus tijdens de piek waarin iedereen gaat kopen weer te verkopen. En zo maak jij dus winst.

Kijk het liefste naar de koers van de afgelopen dag of langer. Kijk nooit naar de koers van het afgelopen uur. Een enorme piek binnen een uur kan wel super hoog lijken, maar misschien is het in vergelijking met die dag wel een enorme daling (als je een beetje snapt wat ik hier bedoel). Bij de koers van een uur kunnen er wel eens dingen uit perspectief worden gebracht.

Dé beste tip als jij wilt cryptotraden

Het draait allemaal om kennis. Kennis en emoties. Mensen zonder kennis die traden namelijk op gevoel. En jij gaat juist inspelen op dit soort mensen.

Mijn tip is dan ook om continu jouw kennis te verbreden. Dat kan zijn door altijd van zulke blogartikelen te lezen zoals deze (maar natuurlijk vind ik het heel leuk als je mijn artikelen over cryptotraden leest. Al mijn artikelen over crypto vind je hier!). Maar je kan ook er voor kiezen om trainingen en cursussen te volgen. Het voordeel van dit laatste is dat je vooral wat dieper de lesstof induikt.

Je kan bijvoorbeeld de GRATIS online Bitcoin training volgen bij AllesOverCrypto. De link vindt je hier!

Cryptocurrency

Meer leren over investeren in crypto? Dan raad ik je zeker aan om de GRATIS online Bitcoin training van AllesOverCrypto te volgen! Klik dus snel op onderstaande knop.Sarah

Sarah is al een paar jaar bezig met geld verdienen op het internet. Ze kan alles dan ook goed uitleggen en spreekt uit ervaring!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan bij Bitvavo via Euro Held en profiteer van de tijdelijke actie om geen handelskosten te betalen op de eerste €1000 in de eerste week!
This is default text for notification bar